Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Werk Cross Media Műhely (WCM)

Érdekel a közösségi média, a televíziózás és az online média világa? Itt a lehetőség, hogy profi szakemberektől sajátítsd el az alapokat, és te megad is tartalomkészítővé válj. A jelentkezéshez elég az érettségid megléte, a képzés nem korhatárhoz kötött!

A Werk Akadémia Nyilvános Tartalomgyártó Képzést indít 2014 szeptemberétől.  A nemzetközi és a magyar média világában paradigmaváltás ment végbe. A Werk olyan tartalomfejlesztőket kíván képezni, akik a következő évtizedekben a közvélemény alakításában aktívan részt tudnak és fognak venni.

A Werk Cross Media képzés főbb sajátosságai:

1. A képzés központi terepe az online és televíziós tartalomgyártás, mert a nyilvános tartalmak megosztásában az elmúlt években megnövekedett az online kommunikáció, s benne az online vizualitás szerepe.

2. A közösségi média betört a mindennapi életbe. Ennek tartalmi kérdései és marketingje a Werk képzésében kiemelt hangsúlyt kap.

3. Közösségteremtés, műhelymunka, professzionális tanári kar: a szakma sikeres és meghatározó képviselői tanítanak.  A Werk képzése sikeres médiaműhelyek munkatársaira és infrastruktúrájára épül. A Werk fennállásának nyolcadik évére jelentős network lett. A WCM is része a különböző alkotó szakmák együttműködő hálójának. 

4. Learning by doing. A Werk nem az elmélet, hanem a gyakorlat terepe. A nélkülözhetetlen médiajogi, médiaetikai, sajtóműfaji alapismeretek mellett a Werk bevezet a weboldalkészítés, blogolás, tördelés, fotózás, videó- és hangvágás technikai manővereibe.

5. A Werk közösséget és személyiséget épít. A médiában, a nyilvánosság előtt való szerepléshez ad kellő tudást a saját személyes hang megtalálása, a sikeres kommunikáció érdekében.

6. A Werk bemutatja a magyar média és újmédia tartalmi, szervezeti és üzleti modelljeit, az egyes piaci szegmensek (napilapok, magazinok, internetes hírportálok, kereskedelmi és közszolgálati televíziók, tematikus csatornák, hirdetői és reklámpiac stb.) résztvevőit.

7. A szerkesztett platformok mellett egyre nagyobb súlyt kapnak a személyes felületek.   Bárki életre hívhatja a maga nyilvános felületét, egyszemélyes szerkesztőségét.  A Werk most induló képzése erre is felkészít.

A WCM képzési területei:

1. AZ ONLINE MÉDIA TECHNIKAI ÉS TARTALMI KÉRDÉSEI

2. A TELEVÍZIÓS TARTALOMGYÁRTÁS ALAPJAI

3. A KÖZÖSSÉGI MÉDIA SZERKEZETE, MARKETINGJE

A képzés 48 óra közös – Alapismeretek – blokkal indul. Ebben personal branding, személyiségfejlesztés, önismeret, prezentációs technikák, médiajog és médiaetika szerepel. A közös blokk után a 3 témakör külön-külön is választható.

A képzés vezető tanárai: Bárdos András (Hír 24), Horvát János, Kolosi Péter (RTL), Lengyel Zsolt (ATV), Kórody Gábor (MTVA), Zilahy Tamás (MTVA), Herczeg Attila közösségi média tanácsadó és még nagyon sokan mások. 

A Werk Akadémia várja mindazokat az érettségizetteket – felső korhatár nélkül –, akik személyes szóval és képpel kívánnak a nyilvánosság egyetemes univerzumába bekapcsolódni, annak alakításában professzionálisan részt venni.

Részletes információért és a jelentkezésért kattints ide!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság