Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Papa Roach a Strandon

Jacoby Sahddix elnyűhetetlen, a legkeményebb törésteszteken edzett, elpusztíthatatlan bandája, a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején tomboló új hullámos metál őrület egyik meghatározó, megújulni képes zenekara.

Forrás: strandfesztival.com

 

A nagy, fortyogó rock’n’roll üstben néha furcsa dolgok történnek, ám a kísérletek, bármilyen jók is az alapanyagok és ügyesek a főszakácsok, nem mindig sikerülnek. A Hanoi Rock például egészen sokáig próbálkozott azzal, hogy új rock-ízekkel rázza föl a közönségét, a Def Leppard személyesen flörtölt a rajongóival, a Mötley Crüe pedig meztelenül tálalta fel az ételt. Aztán a kilencvenes években jött az újabb nagy ötlet a rock’n‘ roll megmozgatására, és a magát nu metálnak nevező mozgalom vírusa a fénysebességnél is gyorsabban terjedt. Rengeteg nu metál zenekar alakult, és valamennyiükre jellemző volt, hogy a zenészek nagyon fiatalok voltak, nagyon bő farmert, rövid vagy földet súroló cargo-nadrágot, BK vagy Newport csukát viseltek, fura szőrzetet növesztettek, az arcukba baseball sapkát húztak, és magasabbra ugrottak, mint a kenguru. Az lehet, hogy a Korn a legnagyobb hatású nu metál zenekar, de az is biztos, hogy a kaliforniai Papa Roach a nyakukban liheg. A Papa Roach az excentrikus megjelenések, a belső balhék, és a kényelmes önismétlések helyett a zenei program előállításba fektetett több energiát, és ennek meg lett az eredménye: MTV-slágerek és kiválóan működő albumok, mint a Lovehatetragedy (2002), a Getting Away With Murder (2004) és a The Paramour Sessions (2006).
 
Amit érdemes tudni
 
David Buckner dobos 2008-as kilépése után a Papa Roach nem adta fel a harcot, hanem még nagyobb erőket mozgatott meg annak érdekében, hogy pályatársaik többségével ellentétben ne tűnjenek el a süllyesztőben. Erőfeszítésük eredményes volt, kiadták a legerősebb Parapour Sessionös időket továbbgondoló Metamorphosist 2009-ben, valamint egy évvel később a Time for Annihilationt, mely több volt egy szimpla koncertlemeznél, hiszen öt vadonatúj szám is felkerült rá. Legfrissebb lemezük 2012 októberében jött ki; a The Connection egy érett, sokat tapasztalt, egységes és mindenre elszánt zenekar odaadó munkájának eredménye, és a tagok sebhelyekkel körülvett szemében ugyanúgy csillog az őrület, mint az első alkalomkor, amikor hangszert ragadtak, hogy szétkapják a világot.  
 
Legfontosabb számok
 
Hollywood Whore, Last Resort, Between Angels And Insects, Scars, Lifeline, Before I Die, She Loves Me Not, Getting Away With Murder, Forever, ...To Be Loved, Still Swingin, Kick In The Teeth

 

Ők is fellépnek Zamárdiban a STRAND Fesztiválon! 2014. augusztus 20. 22:30 Petőfi Rádió - Telekom Nagyszínpad

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság