Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

John Newman sem hagyja ki a STRAND Fesztivált

Páratlan hanggal megáldott, világhírnévre született fiatal angol énekes. Tehetségének és ambíciójának köszönhetően tört ki a nyomorból, dalait milliók imádják, hangja pedig nemcsak soulos atmoszférához passzol tökéletesen, hanem az elektronikus élővilágba is képes beleolvadni.

Forrás: strandfesztival.com

 

John Newman 1990. június 30-án született az észak-yorkshire-i Settle-ben és nem volt egyszerű gyerekkora. Hat éves volt, amikor alkoholista apja elhagyta családját; John visszaemlékezései szerint neki, édesanyjának és idősebbik testvérének összesen napi egy fontból kellett megélnie. Erőt adott neki a nyomorból való kitörés vágya, megtanult gitározni és tizennégy évesen már saját dalokat írt, sőt még egy rövid kitérőt is tett az elektronika világában. Mikor betöltötte a húszat, Londonban próbált szerencsét, zenekart alapított, különböző lokálokban lépett fel, míg végül tehetségére fel nem figyelt az Island Records. 2012 májusában az egész világ megismerte a hangját a Rudimental drum'n'bass himnuszán, a Feel the Love-on keresztül. Newman és a Rudimental kapcsolata nem egy alkalomról szólt: a Feel the Love-ot követő slágeren, a Not Giving Inen is az ő vokálja hallható.
 
Amit érdemes tudni
 
Szólólemezének megjelenését a Love Me Againnel készítette elő, amely Nagy-Britanniától kezdve, Magyarországon át, egészen Venezueláig tarolt a slágerlistákon: az énekes hazájában az első helyet is behúzta, valamint több mint tíz országban került be a top 10-be. Hogy fokozza a hangulatot, Newman még a Cheatinget is bemutatta, mielőtt leleplezte volna bemutatkozó albumát, a szám a Love Me Again sikereit nem tudta felülmúlni, de a nyomában loholt. Végül 2013. október 20-án érkezett meg a várva várt lemez, a Tribute, és senki nem volt meglepve, hogy rögtön az első helyen landolt a brit lemezeladási listán.   
 
Legfontosabb számok
 
Love Me Again, Cheating, Feel The Love, Not Giving In, Loosing Sleep, Running

 

Ő is fellép Zamárdiban a STRAND Fesztiválon! 2014. augusztus 23. 22:30 Petőfi Rádió - Telekom Nagyszínpad

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság