Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Szeptemberben nyitja kapuit az Élet Akadémia

Élet Akadémia néven, a fiatalok sikeres pályaválasztását segítő, egyedülállóan komplex program indul Budapesten szeptemberben.

A hat hétvégén tartó képzés célja, hogy a 15-25 éves fiatalok az önismereti, kommunikációs, munkavállalási, pénzügyi és egészség/életmód interaktív tréningek során a számukra megfelelő szakma/iskola kiválasztásához hozzáértő, személyre szóló támogatást kapjanak – tájékoztatott Deák Andrea nemzetközileg ismert fejvadász, a GreenSearch vezetője, a projekt megálmodója.

 

Az Élet Akadémia igazi újító, hiánypótló kezdeményezés. Jelenleg ugyanis semmilyen intézményesített rendszer nem létezik, ahol a fiatalok pályaválasztási kétségeivel, problémáival, megoldáshoz segítésével komplex módon, egységes szemléletben, személyre szabottan foglalkoznának. A kis létszámnak, 15 fő, köszönhetően valóban a gyerekek egyéni igényeivel törődnek.

Deák Andrea szerint, a személyzeti tanácsadásban eltöltött több, mint 15 év tapasztalata azt mutatja, hogy sokan évek múltán sem azzal foglalkoznak, amihez igazán értenek, és amit szeretnének. Kis túlzással állítható, hogy 10 emberből 8 nem a helyén van. Pedig, a gazdaság akkor teljesít jobban, ha a munkaerő boldog, a dogozó szereti a munkáját, s szívesen talál ki, alkot új megoldásokat szakmájában - állítja Deák Andrea.

Az Akadémia trénereit nyolcszáz jelentkező közül válogatták, mindannyian szakmájuk kiválóságai. Valamennyien mélyen elkötelezettek a fiatalok útkeresésének segítésében. A tréning törzsét képező önismereti, kommunikációs, pénzügyi, munkavállalási és életmód-tanácsadásról szóló blokkok szervesen kapcsolódnak egymáshoz. Alapvetően interaktív, játékos, életszerű helyzetek kezelését, csoportos munkát takarnak.
Túl vannak a bemutató tréningnapon, ami osztatlan sikert aratott a fiatalok körében.

Jelentkezés részleteiért és további információért keresd fel az Élet Akadémia honlapját!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság