Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

"Bölcs embernek ló való, mert lóvá tesz az ember, s emberré a ló"

A Nemzeti Vágtát idén hetedik alkalommal, szeptember 19–21. között rendezik meg. A programsorozaton több száz település képviselteti magát.

Fotó: vagta.hu

Már első ránézésre sem tűnik csak lovas versenynek. A határon átívelő helyi elődöntőkkel az egész magyarságot megszólítják, amolyan lovas hagyományőrző nagy fesztivállá lépett elő. A Nemzeti Vágta fő célja a nemzeti hagyományok ápolása és kapcsolatteremtés, hídépítés az egyes települések és lakosaik, valamint a magyar vidék és Budapest között, Magyarország újbóli felemelése a lovas nemzetek sorába.

A három napos rendezvényen a lovak és a lovassportok kapják a főszerepet, valamint a különböző korok korabeli lovasságának bemutatása. Az esemény központi eleme a névadó Nemzeti Vágta, melyre évente mintegy 100 település nevezi be lovát és lovasát. A Nemzeti Vágtára jelentkezhet minden magyar önkormányzat, minden határon túli közösség, de akár magánszemély is. Bízunk benne, hogy a vágta pár éven belül olyan országimázs rendezvénnyé lép elő, mint az olaszoknak a Velencei Karnevál vagy a münchenieknek az Oktoberfest.

A hat évvel ezelőtti elképzelés mára már hagyománnyá ért és az esemény évről évre több hazai és külföldi látogatót vonz. A rendhagyó helyszínével igazi kuriózum a nemzetközi rendezvények között, ugyanis nincs még egy olyan példa a világban, hogy egy olyan frekventált turisztikai látványosság, mint a Hősök tere adjon helyet egy lovas eseménynek.

És nincs még egy olyan összetett fesztivál hazánkban, mely több száz települést mozgatna, és közel száz településnek adna bemutatkozási lehetőséget Budapest szívében. A vidéket felhozzuk a Fővárosba és a fesztivál idejére egy kis Magyarországot varázsolunk az Andrássy úti Vágta Korzóra.

Nemzeti Vágta a Hősök terén 2014. szeptember 19–21. között.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság