Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Ősszel is a helyi kincsek nyomában

A DUE szeptember 27-én rendez szakszemináriumot és workshopot a Sajtófesztivál Helyi kincs – légy a vendégünk! pályázat indulóinak, valamint minden érdeklődő fiatalnak a vidéki turizmus jegyében.

A májusi Sajtófesztiválon nagy sikert arattak azok a standok, melyek kevésbé ismert települések értékeit, látnivalóit népszerűsítették. Alig fél évvel a pályázat lezárulta és a kiállítás után valamennyi indulónak Budapesten rendezzük meg a Helyi kincs szakszeminárium és workshop című rendezvényt a vidéki turizmus jegyében.

Erre nem csak a népszerű tavaszi pályázat indulóit, hanem minden érdeklődő diákot is szeretettel várunk, hiszen senki nem ismeri Magyarország minden rejtett zugát, mindig van felfedeznivaló. A program érdekessége, hogy újra lehetőség nyílik minikiállítás keretében a települések bemutatására, népszerűsítésére.

A diákok és kísérő pedagógusaik olyan előadásokon és gyakorlatokon vesznek részt, amelyek kifejezetten a helyi értékek, turisztikai látnivalók feltérképezését, és azok kreatív formában történő népszerűsítését célozzák. A médiához kapcsolódó szakmai beszélgetések során is központi elem lesz a helyi médiumok szerepe, a helyi újságírók munkája.

Szayly József, a DUE alelnöke Műfaji alapismeretek címmel tart előadást, majd interaktív workshopot a résztvevőknek, melynek keretében kifejti, hogy az újságírás mely műfajait érdemes használni a turisztikai témák feldolgozásához. Hogyor Veronika, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) Magyar Falusi- és Zöldturizmus Programiroda (MFZTPI) referense A helyi kincsek felkutatása témájával ismerteti meg a közönséget. Dr. Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár, a DUE alelnöke pedig Helyi értékek megjelenése a médiában című előadásával és az azt követő beszélgetéssel színesíti a rendezvényt.

Érdemes részt venni a szombati programon, melyre a due@due.hue-mail címen lehet regisztrálni legkésőbb szeptember 19-ig.

Időpont: 2014. szeptember 27., szombat 10:00–17:00

Helyszín: Iskola! közösségi tér (1061 Budapest, Hegedű utca 3.)

 

Program:

10:00        Megnyitó (Szayly József, a DUE alelnöke)

10:05        Műfaji alapismeretek – milyen műfajokat használjunk a turisztikai témához? (Szayly József, a DUE alelnöke)

11:00        Kávészünet

11:30        A helyi kincsek felkutatása (Hogyor Veronika, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet Magyar Falusi- és Zöldturizmus Programiroda referense)

12:30        Helyi értékek megjelenése a médiában (dr. Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár, a DUE alelnöke)

13:30        Kávészünet

14:00        Záró gondolatok

Egész nap turisztikai minikiállítást tartanak a tavaszi Helyi kincs - légy a vendégünk! pályázat indulói.

 

 

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósul meg.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság