Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Tahitótfalu lovasa nyerte a Nemzeti Vágtát

Tahitótfalu színeiben Molnár Gyöngyi és lova Iceman nyerte 2014-ben Nemzeti Vágtát, melyet a budapesti Hősök terén rendeztek szeptember 20–21-én.

Fotók: Sonntágh Márton

 

Molnár Gyöngyi a döntőben Baja, Hernádnémeti, Lemhény és Szentlőrinc versenyzőjét győzte le. A tahitótfalusi lovas immár második alkalommal lett a Nemzeti Vágta leggyorsabb versenyzője: a 2011-es vágtán aratta első győzelmét.

Magyar győzelemmel zárult a Pre Vital Nemzetek Futam is, melyen Varga Zoltán lóhossznyi előnnyel utasította maga mögé Csehországot ás Bulgáriát.

Nagylak színeiben a 11 éves Mórocz Mercédesz és Morcos nyerték a Kishuszár vágtát.



Magam is nagy lóbarát vagyok, rendszeresen lovagolok, az élmény viszont magával ragadott. Amikor "csak" 4 ókori római mintára készült fogat száguld el előtted hihetetlen robajjal és csak port hagynak maguk mögött, ráébredsz arra, hogy modern világunkban mennyire a háttérbe szorulnak azok a társaink, akik nélkül nem tartana ott az emberiség, ahol tart. A bemutatók sokasága, ahol játszi könnyedséggel ugrálnak fel és le a vágtató ló hátáról, az adrenalinfüggők hajtása, ahol egy fenékkel egy lovat nem lehet megülni, de megtudtuk, hogy két lábbal ötöt viszont minden gond nélkül, a méneshajtás, mind feledhetetlen élményt adtak.

A Nemzeti Vágta hihetetlen impulzív rendezvény volt. Rendkívüli energiákat mozgatott meg. Úgy gondolom, minden fellépő elképesztő felkészültséggel rendelkezett.

 

Margitfalvy Zsófia

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság