Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

DUE KGB a Bűvösvölgyben

A DUE Kulissza Gerilla Brigádja ezúttal a budapesti Bűvösvölgybe invitálja az egyesület tagjait és a média iránt érdeklődő fiatalokat. Az egész napos interaktív programsorozat bepillantást enged az intézmény alkotómunkájába, sőt saját médiatartalmak előállítására is lehetősége van a résztvevőknek.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által létrehozott Bűvösvölgy hazánk első médiaértés-oktató központja, amely 2014. május 15-én nyitotta meg kapuit. A központ feladata, hogy segítsen az odalátogató gyermekeknek eligazodni a médiakultúrában. A központ által kínált foglalkozásokon a diákok megtanulhatják, hogy hogyan használhatják tudatosabban és biztonságosabban a média eszközeit. A központ szakmai munkája 2015. július 31-ig a TÁMOP-3.1.14-12-2013-0001 számú, „A jövő tudatos médiafogyasztói – médiatudatosság és médiaműveltség elterjesztése” című pályázat keretén belül folyik, amelynek egyik fő célja a fiatal korosztály médiakultúrára való nevelése, valamint médiatudatosságuk erősítése az élménygazdag, interaktív alkotófolyamatokra épülő foglalkozásokon keresztül.

A Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ 2014. október 16-án 8:30-tól 16 óráig egész napos programon interaktív foglalkozások sorozatával várja a média kulisszái mögé betekinteni vágyó fiatalokat. Ennek keretében 50 fiatal diákmédiás csatlakozhat a DUE Kulissza Gerilla Brigádjához. Az exkluzív programra történő jelentkezési határideje október 10., péntek. A részvétel feltétele a regisztrációs adatlap kitöltése, és eljuttatása faxon a Bűvösvölgy csapatához. Igazolást hiányzásod miatt természetesen kiállítunk!

A különleges programon megismerkedhettek a Bűvösvölgyben zajló alkotómunkával, és élménygazdag foglalkozásokon próbálhatjátok ki az egyes stúdiók professzionális eszközparkját a központ animátorainak segítségével. A foglalkozások a média öt területét ölelik fel: nyomtatott sajtó, televízió, film, rádió, valamint internet és mobilkommunikáció.

A nyomtatott sajtó tematikájához kapcsolódó foglalkozáson a látogatók érintőképernyős kezelőfelületen, kreativitásuk kibontakoztatásával megszerkeszthetik újságjuk címlapját és belívét. A televíziózás átfogó témakörén belül több foglalkozás is várja az idelátogatókat: a résztvevők a greenbox-technika segítségével virtuális háttér előtt próbálhatják ki a hírolvasást, az időjárás jelentést, vagy az élőműsor-jellegű reklámkészítést. Az egyik legnépszerűbb foglalkozásunkon látogatóinkat a filmkészítés világába kalauzoljuk, ahol díszletautó segítségével autós üldözéses kisfilmet forgathatnak, sőt, az elkészített felvételből saját elgondolásuk alapján szerkeszthetik meg a kész verziót. A program részeként a rádióstúdiók izgalmas, ám ritkán látható kulisszáit, valamint a rádióműsor készítésének háttérfolyamatait is megismerhetik a Bűvösvölgybe látogatók, s végül, de nem utolsó sorban, az internetbiztonság és a mobilkommunikáció témaköréhez kapcsolódó interaktív műhelymunkára invitáljuk őket. A program zárásaként a vetítőteremben megtekintjük a foglalkozásokon készített felvételeket.

A program kiváló lehetőség iskolai diákszerkesztőségek, média tagozatos osztályok és média szakos hallgatók számára egyaránt!

A nap folyamán frissítőkkel és egy svédasztalos ebéddel várják a látogatókat.

A programokról és a központról bővebben a www.buvosvolgy.hu címen tájékozódhatsz.

További tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken kérhetsz a Bűvösvölgy csapatától:
E-mail: informacio@buvosvolgy.hu
Tel.: +36 1 391-0520
Mobil: +36 30 496-1581

A program időpontja: 2014. október 16., csütörtök 9.00–16.00

Érkezés: 8.30–9.00

Helyszín: Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ, 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 95. (a bejárat egy buszöbölnél található, csengetni kell)

Jelentkezési határidő: 2014. október 10., péntek

 

A programon történő részvétel feltétele a regisztrációs adatlap kitöltése, aláírása és faxon történő eljuttatása a Bűvösvölgy csapatának október 10-ig!

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság