Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Lásd, amit hallasz! filmes pályázat diákoknak

A Budapesti Fesztiválzenekar idén is meghirdeti a három éve hagyományteremtő szándékkal életre hívott filmes pályázatát a középiskolák tanulói számára. A pályázaton egyénileg vagy csoportosan lehet indulni. A háromfordulós pályázat jelentkezési határideje november 7.

Lásd, amit hallasz! címmel 2014 őszén újra meghirdeti a Budapesti Fesztiválzenekar népszerű filmes pályázatát, immár negyedik alkalommal. A BFZ célja, hogy a középiskolás fiatalok a zene által inspirálva, egy rövidfilmben mutassák be gondolataikat az őket körülvevő világról. Idén Robert Schumann IV. szimfóniájának egyik szabadon választott részletére kell filmet komponálni.

A pályázaton egyénileg vagy csoportosan (maximum 5 fős csapatokat alkotva) is lehet indulni. A film műfaja és technikája szabadon választott, kamera híján mobiltelefonnal vagy számítógépes animációs programmal is készülhet. Nem profi reklámfilmeket vagy videoklipeket vár a zsűri, hanem muzsikába ágyazott, képekben elmesélt hangulatokat, érzéseket, történeteket. A korábbi résztvevők elmondása szerint számukra a filmverseny kihívás volt, tapasztalatgyűjtés, a forgatás izgalma és öröme pedig egy nagyon szép élmény. Tavaly 10 város – köztük több vidéki – 24 iskolájából összesen 31 pályázat érkezett be. A nyertes Szatmári Andrea Drága papa! című alkotása volt. A díjazottal készült interjút ide kattintva olvashatod el.

Az idei verseny zsűrijének elnöke Mundruczó Kornél filmrendező lesz, akinek a Delta (2008) és a Fehér Isten (2014) című filmjét is díjazták Cannes-ban. Szintén tagja a zsűrinek a Fehér Isten operatőre, Rév Marcell, aki a Kodály Method klipek egyik alkotója is egyben, Takács-Nagy Gábor, a Budapesti Fesztiválzenekar első vendégkarmestere, és Deák Zsuzsanna, a Daazo munkatársa. A zsűri által kiválasztott nyertes csapat részt vehet a zenekar egyik nemzetközi turnéján.

A jelentkezési határidő 2014. november 7., az elkészült filmek beküldési határideje pedig 2015. február 13. A díjátadó gálára 2015. február 22-én kerül sor a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, ahol bemutatják a döntőbe jutott filmeket és a végső választást követően átadják a díjakat.

A jelentkezési lapot ide kattintva töltheted le.

További információt a BFZ honlapján találsz.

Schumann IV. szimfóniájába itt hallgathatsz bele.

A részletes pályázati kiírást ide kattintva éred el.

 

A verseny szakmai partnere a dazoo.com, az európai rövidfilmek online központja. A verseny támogatója a Fidelio és a Telenor.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság