Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Prix Europa díjra jelölték a DUE Ifjúsági Sajtódíjasa munkáját

Az On The Spot munkáját ismét Prix Europa díjra jelölték. S. Takács András is a DUE-ból indult, 2003-ban volt az egyesület Ifjúsági Sajtódíjasa.

Európa legnagyobb rádiós-televíziós fesztiválján tavaly az On The Spot Arany Nimfa díjas gázai epizódja versenyzett a legjobb európai televíziós dokumentumfilmnek járó díjért, az idén az „On The Spot: Diktátorok gyermekei” ugandai részét jelölték a tekintélyes díjra, amelyet az Európai Bizottság adományoz a győztesnek.

A Prix Europa idei versenyprogramjába több csatorna akart bekerülni, mint eddig bármikor: 35 ország 650 műsorát nevezték, az előzsűri válogatása hónapokon át húzódott. Akárcsak tavaly, 2014-ben is az On The Spot az egyetlen magyar tévéműsor a hétvégén induló mustrán. Magyar dokumentumfilm több mint 15 éve nem kapott Prix Europát. A 28. alkalommal megrendezett fesztiválon olyan csatornák filmjeivel mérik össze az M1-en látható Pulitzer-emlékdíjas sorozatot, mint a német ZDF, a francia köztelevízió vagy a BBC, utóbbi két programmal is versenyben van az On The Spot kategóriájában.

A hazánkban méltán népszerű dokumentumfilm-sorozat egyik készítője, S. Takács András 2003-ban vehette át a DUE Ifjúsági Sajtódíját.

Forrás: mno.hu

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság