Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Exkluzív sajtóbejárás a Bűvösvölgyben

A budapesti Bűvösvölgyben járt a DUE Kulissza Gerilla Brigádja. A létesítményt, amely Magyarország első médiaértés-oktató központja, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság hozta létre abból a célból, hogy a magyar diákok megismerkedjenek a média világával, biztonságosabban és tudatosabban használják.

Fotó: Sebestyén Gábor

A DUE Kulissza Gerilla Brigádja október 16-án járt a tavasszal megnyitott, vadonatúj és professzionális eszközökkel felszerelt médiaértés-oktató központban.

A budapesti Bűvösvölgybe látogató fiatalokat a legmodernebb eszközök mellett képzett animátorok várják egy igazán izgalmas foglalkozáscsokorral. A résztvevők 8-10 fős csoportokban, rotációban, interaktív formában élhetik át a média csodálatos, ám csöppet sem veszélytelen világát.

Rögtön az első foglalkozás alkalmával egy oknyomozós játék által átérezhettük mennyire fontos a mobilkommunikációs eszközök biztonságos használata és személyes adataink védelme. Ezután egy valódi rádióstúdióban érezhettük magunkat, ahol egy teljes reggeli ébresztő műsor felvételére volt lehetőség. A tematikában időjárás-jelentés, hírek, reklám, valamint telefonos játékblokk is helyet kapott, természetesen a megfelelő hangeffektekkel aláfestve.

A rádióstúdiót elhagyva napunkat a hírstúdióban folytattuk, ahol hírrészleteket, valamint időjárás jelentést készítettünk, belekóstoltunk a hírolvasó és a rendező, valamint súgógépkezelő munkájába is.

Az ebédszünet után egy igazán kreatív feladattal folytattuk a délutánt, mivel egy újságcikket kellett írni. A legkülönfélébb témákból választhattunk, mint például stílus, bulvár, étkezés vagy éppen sport. Saját magunk hoztuk létre a címlapot, valamint írtuk meg cikkünket.

Utolsó állomásunkon, amely egyben talán a legizgalmasabb is volt, egy rövid, pár perces filmet kellett leforgatnunk. Beleélhettük magunkat a rendező, a színész, az operatőr, a vágó szerepébe. Természetesen, hogy minél jobban beleképzeljük magunkat az adott szerepekbe, a stúdió gazdag jelmez- és kelléktárából szabadon válogathattunk.

A nap utolsó foglalkozásán valamennyien összegyűltünk, és az egyes csapatok legjobb produktumát néztük meg. Ez volt az a nap, amikor mindannyian profi szakemberek lehettünk, függetlenül attól, hogy jobban vagy kevésbé vagyunk jártasak a média világában.

Kara Balázs

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság