Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

EYP – ismét összegyűltek az európai diákújságíró egyesületek

Malmőben tartották idén az European Youth Press (EYP) közgyűlését. Úgy tartják, a svéd kikötővárosban minden nemzet otthon érzi magát, így ideális helyszínnek bizonyult egy olyan nemzetközi szervezet gyűlésére, mint az EYP, mely az európai diákújságíró egyesületek és európai médiumok ernyőszerve.

A két napos közgyűlés eredményeképp megválasztottuk az új vezetőségi tagokat, így az operatív testület öt új taggal, míg a tanácsadói testület három új, az EYP-ben veteránnak számító tapasztalt taggal bővült. A hétvége során megszavazott változtatásokban azonban a jövőre nézve kérték a tagszervezeteket, delegálják küldöttjeiket is a vezetőségbe, hogy legalább fele-fele arányban legyenek tagszervezeti delegáltak és tagszervezetben nem tevékenykedők is az operatív testületben.

Az új vezetőség célja közelebb hozni a tagszervezetek és az operatív testület munkáját egymáshoz, és segíteni a tagszervezeteket közös projektek létrehozásában is.  Azért, hogy a szabályzat megváltoztatása minél inkább közelítsen a tagszervezetek elvárásaihoz, munkacsoportokat hoznak létre, akik az EYP szabályzatának megváltoztatásán fognak dolgozni. A változtatások során szeretnék rendezni az inaktív tagokra vonatkozó szabályokat is, hogy a jövőben akadály mentesebben működhessen a szervezet, míg egy másik munkacsoport már a 2015 tavaszán tartandó következő találkozót készíti elő.

Nagy Kátya

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság