Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A Lásd, amit hallasz! pályázat nevezési határideje november 7.

Vészesen közeleg a Budapesti Fesztiválzenekar által idén is meghirdetett, három éve hagyományteremtő szándékkal életre hívott filmes pályázat nevezési határideje. A középiskolás fiatalok jelentkezését november 7-ig várják.

A Budapesti Fesztiválzenekar középiskolás tanulók számára harmadik alkalommal meghirdetett filmes pályázaton idén Robert Schumann IV. szimfóniája a téma. Erre várják a diákok által készített filmetűdöket. A pályázati filmnek nem kell feldolgoznia egy teljes tételt, viszont minimum 5 percesnek kell lennie. Nem profi reklámfilmeket vagy videoklipeket vár a zsűri, hanem muzsikába ágyazott, képekben elmesélt hangulatokat, érzéseket, történeteket.

A jelentkezési határidő 2014. november 7., az elkészült filmek beküldési határideje pedig 2015. február 13. A díjátadó gálára 2015. február 22-én kerül sor a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, ahol bemutatják a döntőbe jutott filmeket és a végső választást követően átadják a díjakat.

A jelentkezési lapot ide kattintva töltheted le.

További információt a BFZ honlapján találsz.

Schumann IV. szimfóniájába itt hallgathatsz bele.

A részletes pályázati kiírást ide kattintva éred el.

A tavalyi nyertessel készült interjút ide kattintva éred el.

A tavalyi pályázat nyertes kisfilmjét itt nézheted meg.

 

A verseny szakmai partnere a dazoo.com, az európai rövidfilmek online központja. A verseny támogatója a Fidelio és a Telenor.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság