Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

November 10-én indult az őszi EUROSCOLA-játék

Érdekel az Európai Unió? Személyesen is megismernétek az Európai Parlament munkáját? Vegyetek részt a november 10-től 21-ig tartó EUROSCOLA-játék őszi fordulójában, és 24 fős csapatotok az EP támogatásával Strasbourgba utazhat.

Mi az EUROSCOLA-játék? Ez egy internetes tudásalapú kvízjáték, Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó feleletválasztós kérdésekkel. Célja, hogy ti, középiskolás diákok, játékos formában felmérjétek, és fejlesszétek Európával kapcsolatos ismereteiteket. A legjobbak exkluzív lehetőséghez jutnak: egy strasbourgi tanulmányút során a többi uniós ország diákcsapataival együtt vitathattok meg európai uniós kérdéseket.

A programban 16 és 18 év közötti diákok vehetnek részt. Az iskolában egy maximum 24 fős csapatot kell kialakítanotok két kísérő tanár bevonásával. A vetélkedőben való részvételhez az iskola egy tanárának kell regisztrálnia a sulitokat. Egy iskola egy versenyidőszakban csak egy csapatot indíthat!

A vetélkedő során 30 kérdést kaptok a következő 10 kategóriában: földrajz, gazdaság, történelem, kultúra-nyelvek-sport, oktatás, politikai és társadalmi rendszerek, az Európai Parlament, valamint az Európai Unió története, intézményei és szakpolitikái.

A verseny ideje alatt, azaz november 21-ig bármikor regisztrálhattok. A regisztráció jóváhagyása után máris elérhetővé válik a kitöltendő kvíz. A körülbelül 15 percet igénylő tesztet a versenyidőszak alatt csak egyszer tudjátok kitölteni!

A kvíz kitöltésekor érdemes a csapatot összehívni, hogy minél többetek tudására támaszkodva minél gyorsabban tudjátok megadni a választ a számítógépen.

Az EUROSCOLA-programra az Európai Unió mind a 28 tagállamából érkeznek diákok. Az egyes országok legjobb csapatai utaznak Strasbourgba, ahol az „Európai Fiatalok Parlamentje” találkozókon az EP üléstermében személyesen élhetik át, milyen európai parlamenti képviselőnek lenni.

Indulj Te is az Euroscola vetélkedőn!

További részletek és a játék: www.euroscola.hu

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság