Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Péntekig játszhattok a strasbourgi tanulmányútért!

Érdekel az Európai Unió? Személyesen is megismernétek az Európai Parlament munkáját? Vegyetek részt a november 21-ig tartó EUROSCOLA-játék őszi fordulójában, és 24 fős csapatotok az EP támogatásával Strasbourgba utazhat.

Az EUROSCOLA-játék egy internetes tudásalapú kvíz, Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó feleletválasztós kérdésekkel. Célja, hogy ti, középiskolás diákok, játékos formában felmérjétek, és fejlesszétek Európával kapcsolatos ismereteiteket. A legjobbak egyedülálló lehetőséghez jutnak: egy strasbourgi tanulmányút során a többi uniós ország diákcsapataival együtt vitathattok meg európai uniós kérdéseket.

A programban 16 és 18 év közötti diákok vehetnek részt. Az iskolában egy maximum 24 fős csapatot kell összeállítanotok két kísérő tanár bevonásával. A vetélkedőben való részvételhez az iskola egy tanárának kell regisztrálnia a sulitokat. Egy iskola egy versenyidőszakban csak egy csapatot indíthat!

A vetélkedő során 30 kérdést kaptok a következő 10 kategóriában: földrajz, gazdaság, történelem, kultúra-nyelvek-sport, oktatás, politikai és társadalmi rendszerek, az Európai Parlament, valamint az Európai Unió története, intézményei és szakpolitikái.

A verseny ideje alatt, azaz november 21-ig bármikor regisztrálhattok. A regisztráció jóváhagyása után máris elérhetővé válik a kitöltendő kvíz. A körülbelül 15 percet igénylő tesztet a versenyidőszak alatt csak egyszer tudjátok kitölteni! Próbajátékot azonban bármikor játszhattok.

A kvíz kitöltésekor érdemes a csapatot összehívni, hogy minél többetek tudására támaszkodva minél gyorsabban tudjátok megadni a választ a számítógépen.

Az EUROSCOLA-programra az Európai Unió mind a 28 tagállamából érkeznek diákok. Az egyes országok legjobb csapatai utaznak Strasbourgba, ahol az „Európai Fiatalok Parlamentje” találkozókon az EP üléstermében személyesen élhetik át, milyen európai parlamenti képviselőnek lenni.

Indulj Te is a péntekig tartó Euroscola vetélkedőn!

További részletek és a játék: www.euroscola.hu

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság