Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

25 évesek lettünk

A DUE fennállásának 25. évfordulóját ünnepeltük november 22-én a budapesti Károlyi Étteremben. A rendezvényen szubjektív visszaemlékezésekkel és az ABCDUE című kiadvánnyal elevenítettük fel egyesületünk negyed évszázadát.

Fotó: Czikkely Márton

Szombat este folyamatosan érkeztek a vendégek a belvárosi Károlyi Étterembe, ahol vacsorával egybekötött születésnapi ünnepségen köszöntöttük a 25 éves DUE-t. Az alapítók mellett az egyesület korábbi és jelenlegi tagjai vettek részt az éjszakába nyúló programon.

A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Tomszer Miklós, a DUE tiszteletbeli elnöke, valamint Kecskés István elnök, dr. Balázs Géza és Szayly József alapító alelnökök is. Az ünnepi műsoron többször is meghallgattuk Pölcz Ádám, a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda vezetője zongorajátékait.

Az estét szervező bizottság felkérte a DUE elmúlt 25 évében az egyesületben tevékenykedő legaktívabb, a közösségben legismertebb tagokat, hogy egy szubjektív előadásban idézzék föl azt a korszakot, ami a legkedvesebb számukra a DUE történetéből. Így a régi és új tagok emlékeiből  megelevenedett Magyarország második legnagyobb és legrégebbi újságíró szervezetének a története. De nem csak az elmúlt negyed évszázadról kaptunk a visszaemlékezőktől hiteles képet, hanem a közösség 32 évéről, hiszen a DUE története 1982-ig nyúlik vissza. Váry Gábor, Révai Hajdu Viktória, Királyhegyi Zsuzsanna, Kuti Sándor, Szilágyi Árpád, Kiss Gábor, Herczeg Zsolt, Tóth Hajnalka, Kruzslicz Dávid, Pál Zsombor, Beke Dániel, Mavrák Kata, Patai Noémi és Kocsmár-Tóth István osztotta meg legemlékezetesebb pillanatait.

Dr. Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár, a DUE alapító alelnöke bemutatta a vállaltan szubjektív, ABCDUE című kiadványt, melyet a különleges alkalomra szerkesztett. Az ünnepség végén jutalmaztuk az egyesület legaktívabb tagjait. Silver fokozatú sajtóigazolványt vehetett át Gálosi Dóra, Jamriskó Tamás, Kovács Bernadett, Pap Andrea és Szentendrei Adrienn. Az este csúcspontjaként a DUE elnöksége átadta a Kaczián Gábor emlékdíjat is, melyet idén Pál Zsombor vehetett át.

A rendezvény résztvevői oldott hangulatban, megannyi emléküket felidézve és megosztva egymással folytatták a este hátralévő részét. A nyári táborok régi és új lakói nem sokkal éjfél után hagyták el a közös múltidézés helyszínét.

A fotógalériát itt éred el.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság