Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A DUE idén is dobozol!

Idén is csatlakozik a DUE a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi Cipősdoboz Akciójához. Arra kérünk, hogy csomagolj be te is egy doboznyi ajándékot egy rászoruló gyereknek.

A Cipősdoboz Akció egy nagyon jól kitalált, eredeti és sikeres jótékonysági kezdeményezés. Egy cipősdobozt kell megtölteni egy fiúnak vagy lánynak hasznos, jó állapotban lévő, használható ajándéktárgyakkal, és utána a becsomagolt dobozt le kell adni valamelyik gyűjtőponton.

A fővárosi DUE-tagok számára ilyen gyűjtőpont lesz december 1-től december 18-ig a DUE-iroda Budapesten, a XIV. kerületi Örs vezér tere 11. szám alatt munkanapokon délelőtt 10 és délután 4 óra között. Az ajándékokat a DUE eljuttatja egy gyűjtőpontra. Ha nem vagy budapesti, akkor is arra buzdítunk, hogy vegyél részt az akcióban, és a lakóhelyedhez legközelebbi gyűjtőponton add le az ajándékodat. Ehhez sok hasznos információt találsz a Cipősdoboz Akció honlapján.

„Keveseknek mindenük megvan, sokaknak semmijük. Ha csak feleannyira jó érzés egy szegény gyereknek megkapnia és kibontania a csomagot, mint amennyire nekem összegyűjteni és becsomagolni azt, akkor már megérte. Számomra minden évben ez szépíti meg az ünnepre készülődés hangulatát. Szeretném, ha a DUE közössége megmutatná, hogy nemcsak magán, hanem másokon is tud segíteni – mondta a DUE Online-nak az egyesület részvételét kezdeményező Herczeg Zsolt újságíró, az elnökség tanácsadója.

Így csináld:

1. Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt.
2. Döntsd el, hogy hány éves gyereknek, és azt is, hogy fiúnak, vagy lánynak készítesz ajándékcsomagot.
3. Gyűjts össze ajándékokat egy szatyorba.
4. Csomagold be, ragaszd le, kötözd át; és írd rá, hogy kinek szánod. (lásd: 2. pont). Figyelem! A doboz tetejét KÜLÖN csomagold be, mert a szeretetszolgálat önkéntesei bele fognak nézni, hogy ellenőrizzék. Semmiképpen ne csomagold össze a tetőt a dobozzal!
5. Add le a DUE-irodában, vagy valamelyik gyűjtőponton.

Amit belerakhatsz:

Kisautó, labda, baba, plüssállat, jojó, világító vagy hangot adó játék (elemmel!), toll, ceruza, számológép, zsírkréta, kifestő, jegyzettömb, füzet, tolltartó, fogkefe, fogkrém, szappan, fésű, cukorka, nyalóka, rágó, napszemüveg, póló, játék/bizsu ékszer, hajgumi, óra, kis képeskönyv.

Amit nem rakhatsz bele:

Agresszivitásra késztető képek és játékok (játékpisztoly, kés, pc-játék), konzerv, romlandó étel, gyümölcs, sampon, testápoló, gyógyszer, tükör, porcelánbaba; erotikus vagy pornográf tartalmú újság, eszköz, tárgy; alkohol.

További tippek:

Minden háztartásban nagyon sok ajándéknak való tárgy lapul a fiókokban. Ezeket rakd bele, de tartsd észben, hogy a jótékonykodás nem lomtalanítás, tehát csak használható holmikat pakolj be. Ne felnőtt fejjel gondolkodj, hanem érezz rá arra, hogy minek örülne egy gyerek. És tudd azt is, hogy hiába szegény egy gyerek, akkor sem élelmiszert, vagy ruhát szeretne kapni karácsonyra, hanem olyasmit, aminek az ő korában te is örültél, vagy most a te gyermekednek is megvennéd. Néhány tárgyat, ami jó lenne a dobozba, de nincs otthon, megvásárolhatsz (ez az igazi áldozat!); erre a célra a különböző áruházláncok saját márkás termékeit ajánljuk.

Számítunk rád!

A Cipősdoboz Akció honlapja.
A Cipősdoboz Akció Facebook-oldala.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság