Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A legjobbak Sajtófesztje

Minden négyzetméterre jutott egy diákújságíró az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, amelyet a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete április 27-én rendezett meg a Fővárosi Művelődési Házban.

 

A diákrádiókban és diáklapokban dolgozók, illetve tanáraik tizennegyedik seregszemléjén kihirdettük az Országos Diákmédia Pályázat eredményeit, majd a hazai média és szórakoztatóipar sztárjai találkoztak az ország minden tájáról érkező résztvevőkkel. Herczeg Zsolt tudósítása.



Program minden ponton

 

A fesztivál műsorvezetője, DJ Smash már a DUE-ballonnal feltűnővé tett bejáratnál gondoskodott az érkezők jó hangulatáról és jól informáltságáról. A Fővárosi Művelődési Ház DUE-színekbe öltözött aulájában rögtön a belépés után sokan megtorpantak, hiszen már ott is legalább ötféle program várta őket a Felelős Állatbarátok Egyesülete, a Magyar Egyetemi Sajtó Egyesület, a Jövő Háza, az Apple és a Plazmaferezis Kht. standjánál.

A rendezvényt Kecskés István, a DUE elnöke nyitotta meg, konstatálva, hogy az egyesület programjain mindig jóval több optimista és jókedvű újságíróval találkozik, mint a mindennapokban. A vendégeket a XI. kerület nevében Molnár Gyula polgármester köszöntötte, a European Youth Press képviseletében pedig - Beke Dániel tolmácsolásával - a moldáv Dimitriu Iovu szólt a magyar "kollégákhoz".

Díjaztuk a legjobbakat

 

Ahogyan minden évben, idén is a sajtófesztivál adott otthont az Országos Diákmédia Pályázat eredményhirdetésének, amelynek összesen másfél millió forint értékű díjait - közöttük több kedvezményes DUE-táborozási lehetőséget - Kecskés István egyesületi elnök, Szayly József alelnök és Herczeg Zsolt, az Intézőbizottság vezetője adta át. A pályázat díjazottjainak névsorát és a nyeremények listáját ide kattintva olvashatod el.

A fesztiválon kihirdettük a "Házi kedvencem" című pályázat eredményét és értékes ajándékokat sorsoltunk ki a DUE Országos Iskolarádió Hálózatának tagiskolái között (a nyertesek listája itt elérhető). A nap folyamán többször tombolasorsolás fokozta a hangulatot, sőt ezúttal az Apple munkatársainak és szoftvereinek kiemelkedő színvonalú segítségével egy házi riportversenyt is rendeztünk, amelynek során a néhány fős diákújságíró csapatok rövid "riportázsokat" vettek fel a nyüzsgő tömegben. A legjobbak produkcióit a közönség is meghallgatta, a nyeremény pedig egy-egy Apple iPod volt.

Sztárok minden szobában

 

A fellépők sorában nagy sikert aratott a Megasztárból ismert Varga Feri és a Crystal zenekar, akik talán számítottak is erre, az viszont bizonyos, hogy az "It’s Rite! Break Battle" breaktánc csoport fiatal tagjai nem gondoltak arra, hogy még egy órával a produkciójuk után is autogrammot osztogatnak majd a lelkes rajongóknak.

Idén sem maradt el a rendezvény szlogenje által ígért sztárparádé. A közönségtalálkozók során Kisó és Sári Évi (Viva Tv), Gönczi Gábor és Léderer Ákos (RTL Klub), Vujity Tvrtko és Dorogi Gabriella (tv2), Damu Roland és Szorcsik Viktória (Jóban Rosszban), Kovács Patrícia és Fenyő Iván (SOS Szerelem), valamint Kiss Ramóna, Háry Richárd és Réti Barnabás (Barátok közt) válaszolt minden kérdésre.

A fesztiválon előadást tartott az Afrikáért Alapítvány, a TÉT Platform, Mihálovits András, a Gazdasági Versenyhivatal sajtóreferense, valamint bemutatkozott az EDUpresszó.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság