Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Elhunyt Lindenberger Tamás

November 25-én, 64 éves korában meghalt Lindenberger Tamás, a DUE tiszteletbeli tagja, az elnökség személyes tanácsadója.

Lindenberger Tamás a DUE alapításától fogva hatékony és lelkes támogatónk volt. Mint a soknevű, ipari, gazdasági stb. minisztérium sajtóosztályának munkatársa összekapcsolta a DUE-t az ország számos újságíró szervezetével (például a szakmai, tudományos újságírókkal, üzemi lapokkal), ipari, környezetvédelmi, minőségbiztosítási stb. vállalatokkal, alapítványokkal – s ezekkel sikeres szakmai együttműködés alakult ki. Neki köszönhető, hogy duésok személyesen ismerkedhettek meg a paksi atomerőművel, a dunaújvárosi kohóval, segítségével juthattak el környezetvédelmi programokra, pl. Alsóörsre, Tatára, Gyulára, Aggtelekre; neki köszönhetjük legalább másfél évtizeden át állandó támogatónkat a TÜV-Rheinland Hungariát.

Tamás mindig önzetlenül segített. Talán azért, mert a fiatalokban látta a jövőt, vagy azért, mert segíteni egyszerűen jó. Halála előtti napon felhívott telefonon, hangja elcsukló volt, búcsúzott. Megköszönte, hogy kérésére korábban könyveket küldtem neki. Már nem tudja elolvasni, de nagyon jól esik neki. Rajongott a könyvekért. Az utóbbi években gyakran bújta a Múzeum körút antikváriumainak titkait, s olykor egy-egy aprónyomtatvánnyal kedveskedve átjött hozzám egyetemi irodámba. Mindig kért a könyveinkből, minden érdekelte. Rajongott a kismesterségekért, az ipartörténetért, Gyuláért, szülővárosáért.

Még éppen megélte a DUE 25. születésnapját, melyet november 22-én ünnepeltünk. Ha tudott volna jönni, eljött volna. Telefonban elmondtam neki, hogy rá is gondoltunk, sőt a 25. éves kiadványban külön címszót kapott. Be akartam hozzá vinni a kórházba, de azután (mint sajnos oly sokszor) ma már tudom, hogy fölösleges evilági dolgok miatt nem tudtam időt szakítani rá. Nagyon sajnálom, Tamás, nagyon kellett volna még egyszer beszélgetnünk... Emlékedet szívünkben őrizzük!

Balázs Géza

 

A fénykép 2007 márciusában készült az újszilvási pálinkafőzdében tett szakmai kiránduláson.

Lindenberger Tamásért gyászmisét mondanak 2014. december 4-én 15.00 órakor a pomázi piactéren található katolikus templomban. Hamvait – kívánságára – a gyulai Élővíz-csatornába szórják.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság