Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Meghirdették a 2015-ös Európai Ifjúsági Károly-díjat

2008 óta immár nyolcadik alkalommal lehet pályázni az Európai Ifjúsági Károly-díjra. A díjat olyan fiataloknak ítélik oda, akik tevékenységükkel hozzájárultak az európai országok lakói közötti kölcsönös megértés javításához. A pályázatok beadási határideje 2015. február 2.

Az Európai Parlament és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány közös díjáért 16 és 30 év közötti fiatalok projektjei szállhatnak versenybe. A nyertes projektek példaképként szolgálnak az Európában élő fiatalok számára és megmutatják nekünk, európaiaknak, hogyan élhetünk együtt egy közösségként. Fiatalokat célzó csereprogramok, európai vonatkozású művészeti és online projektek tartoznak az elmúlt évek kiemelt kezdeményezései közé.


10 000 eurós összdíjazás

A három nyertes pályázat, amelyet a 28 nemzeti zsűri által továbbjuttatott projektből választanak ki, 5000, 3000, valamint 2000 eurós díjban részesül. A győztesek ősszel meghívást kapnak az Európai Parlamentbe is.

A nemzeti győztes projektek képviselői nem csupán a 2015 májusában tartott díjkiosztóra kapnak meghívást, hanem két nappal később egy négynapos utazás keretében a Nemzetközi Károly-díj aacheni ünnepségén is részt vehetnek.


A 2014-es évi győztesek

Az „Our Europe” elnevezésű dán projekt kapta az Európai Ifjúsági Károly-díjat a 2014. május 27-i aacheni díjátadó ünnepségen. A második díjat a holland „JouwDelft & Co” európai ifjúsági konferencia, a harmadikat pedig az „Employment4U” ciprusi képzési program nyerte A három nyertes projekt képviselői 2014. december 1-2. között Brüsszelben találkoztak Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével és más EP-képviselőkkel is.


Fontos időpontok

• A pályázat és az online jelentkezések elindulása: 2014. december 2.
• Jelentkezési határidő: 2015. február 2.
• A nemzeti zsűrik kiválasztják a 28 projektet: 2015. március 13.
• Az európai zsűri kiválasztja a 3 nyertes projektet: 2015. április 23.
• Aacheni díjátadó ünnepség: 2015. május 12.


További részletek és jelentkezés itt!

Az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány honlapja itt érhető el.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság