Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Civil Kommunikációs Akadémia februárban

A DUE Médiahálózat 2014 őszén indította el Nemzeti Civil Kommunikációs Akadémia nevű, ingyenes programsorozatát, melynek előadásait és az azokat követő tanácsadást februárban tartják. A civil szervezetek képviselői magas fokú kommunikációs kompetenciák birtokába kerülhetnek a 3 képzés során.

A Nemzeti Civil Kommunikációs Akadémia februári programjai abban segítenek a civil szervezeteknek, hogy hatékonyabban tudjanak kommunikálni szimpatizánsaikkal, a médiával, potenciális támogatóikkal. Hogyan viselkedjünk, levelezzünk, írjunk, beszéljünk, hogyan képviseljük az ügyet, amiért dolgozunk? Hogyan találhatnak célba az ötleteink? Hogyan kommunikáljunk? Ezekre, és több tucat hasonló kérdésre ad választ a DUE Médiahálózat Nemzeti Civil Kommunikációs Akadémiája. A programsorozat valamennyi magyarországi civil szervezet képviselője számára nyitott és ingyenes.

 

A programról

Február 11-én Szayly József kommunikációs szakember, rádiós újságíró, a DUE alelnöke ismerteti meg a résztvevőket a civil szervezetek helyzetével a közszolgálati és kereskedelmi médiumokban, elsősorban a rádiózás szemszögéből megközelítve a témát. Kruzslicz Dávid televíziós szakember, az RTL Klub Híradójának szerkesztője az előbbi téma televíziózáshoz kapcsolódó részét mutatja be. A szervezetek képviselői azt is megtudhatják tőle, milyen praktikákkal érhető el a potenciális közönség a közösségi platformokon. Szintén a közösségi média kommunikációs lehetőségeiről tart előadást Kiss Gábor, az MTVA és az MR2 Petőfi Rádió promo producere.

Február 18-án Ferling József PR szakember segítséget nyújt abban, hogyan vezethető be a köztudatba egy-egy civil szervezet, valamint hogyan lehet mások számára vonzó az adott szervezet tevékenysége. A Nemzeti Civil Kommunikációs Akadémia második napjának fennmaradó részében pályázatokkal, pályázatírással kapcsolatos előadások, workshopok várnak az érdeklődőkre.

A 3 napos, ingyenes programsorozat zárásaként február 25-én dr. Balázs Géza néprajzkutató, egyetemi tanár, a DUE alelnöke nyelvészeti, kommunikációs szempontból nyújt segítséget a résztvevőknek, hogy minél választékosabban és szakszerűbben szólítsák meg célcsoportjukat. A DUE alelnökének előadása a szép magyar beszéd elméletéről és gyakorlatáról szól majd. Dede Éva pszichológus pedig a társadalom, a közösség, a csoport, valamint az egyén irányából közelíti meg a civil szervezetek munkájának hatékonyabbá tételét. Kiderül, hogy miért csatlakozik valaki egy adott civil szervezethez.

Valamennyi előadást workshop jellegű beszélgetés követ, melynek keretében a résztvevők feltehetik kérdéseiket az előadónak, aki személyre szabott tanácsokkal és tippekkel látja el az érdeklődőket. Az egyes válaszok azonban valamennyi jelenlévő számára értékes információt hordozhatnak.

 

Időpontok és helyszín

2015. február 11., 18. és 25. – Budapesten a Rákóczi úton (a Blaha Lujza téri metróállomás közelében).

 

Jelentkezés módja

Az ingyenes programsorozatra valamennyi magyarországi civil szervezet képviselője, munkatársa, segítője regisztrálhat az innen letölthető nyomtatvány kitöltésével és visszaküldésével e-mailben a due@due.hu e-mail címre, vagy faxon a 061 222 8213-as faxszámra. (A regisztrációs lapot személyenként kérjük kitölteni, de egy szervezettől több érdeklődőt is fogadunk!)

A helyszín befogadóképessége sajnos véges, ezért a jelentkezéseket érkezési sorrendben rögzítjük és igazoljuk vissza. Az egyes képzésekre külön-külön is lehet regisztrálni, de mindenképpen érdemes mindhárom programon részt venni az ismeretek komplex elsajátítása érdekében!

 

Jelentkezési határidők

A képzéssorozatot megelőző hétfő délig (február 9.). Azon érdeklődők, akik mindhárom képzésen részt szeretnének venni, február 9-én délig küldhetik el regisztrációs lapjukat a fent említett elérhetőségek egyikére.

 

További információ

E-mail: due@due.hu

Telefon: 061 222 8213

 

A regisztrációs lap ide kattintva tölthető le.

 

A Nemzeti Civil Kommunikációs Akadémia a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság