Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Közösségi szolgálat a DUE Médiahálózatnál

Tudtad, hogy az érettségi megszerzéséhez szükséges 50 órás közösségi szolgálat a DUE Médiahálózatnál is teljesíthető? Alábbi összeállításunkból kiderül, mire számíthatsz, ha a diákújságíró egyesületet választod.

A DUE Magyarország második legnagyobb újságíró szervezeteként 1989 óta áll kapcsolatban diákújságírókkal, diákrádiósokkal, a média iránt elhivatott és érdeklődő fiatalokkal, valamint a diákszerkesztőségek munkáját segítő pedagógusokkal. Működteti a DUE Online-t, a DUE Rádiót, kiadja a havonta megjelenő, ingyenes DUE Tallózót, és számos programot szervez 14–25 év közötti diákmédiásoknak, köztük az évente megrendezendő Országos Ifjúsági Sajtófesztivált és a nyári Médiatábort.

Az egyesület célja, hogy segítse és képezze a média iránt érdeklődő fiatalokat, akik közül nagyon sokan aktívan részt vesznek a DUE életében. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a DUE 2013. augusztus 27. óta bejegyzett szervezet, ahol lehetőség van közérdekű tevékenység folytatására, és már több iskolával kötött együttműködési megállapodást az iskolai közösségi szolgálat elvégzésének lehetőségéről.

Várjuk azok jelentkezését az onkentes@due.hu e-mail címen, akik a DUE-nál szeretnék teljesíteni a közösségi szolgálatot! A feladatok változatosak, így a média valamennyi területébe belekóstolhatsz profi szakemberek támogatásával.

Végezhető feladatok

  • Különböző programok szervezésében és lebonyolításában való részvétel.
  • Adminisztrációs feladatok, telefonügyelet.
  • Szakmai tevékenység: a havonta megjelenő DUE Tallózó előkészítésében és terjesztésében való közreműködés, a DUE Rádió és a DUE Online zavartalan üzemeltetésében való részvétel.

A közösségi szolgálatot nem csak a DUE budapesti irodájában végezheted. A DUE Tallózó terjesztői, a területi képviselők nem a fővárosban élnek, számukra postán küldünk újságcsomagokat. Feladatuk az ingyenes magazin eljuttatása a lakóhelyükön, és annak közelében található oktatási intézményekbe. Bővebb információért keresd fel cikkünket a DUE Online-on!

Van az iskoládban sulirádió, és tagja is az Országos Iskolarádió Hálózatnak? Ha igen azért, ha nem, akkor pedig azért érdemes felkeresni a DUE Rádió weboldalát, hiszen a havonta küldött ingyenes műsorok lejátszásával és annak rendszeres visszaigazolásával is teljesítheted az iskolai közösségi szolgálatot. Ha az iskoládban működő sulirádió még nem tagja az Országos Iskolarádió Hálózatnak, akkor mindössze egy űrlap kitöltésével azzá válhat (a részletekért kattints ide). Ezt követően havonta biztosítjuk az ingyenes tematikus és zenei műsorokat, ezáltal sulirádiós tevékenységed is beszámítható a közösségi szolgálati időbe.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság