Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Elkezdődött a DUE Civil Kommunikációs Akadémiája

A DUE Médiahálózat immár harmadik alkalommal rendezi meg Nemzeti Civil Kommunikációs Akadémiáját. Az első képzési napon 33 civil szervezet képviselői hallgatták meg a szakemberek előadásait, és tették fel kérdéseiket. A programon nagy hangsúlyt kapott a közösségi médiahasználat.

Nagy érdeklődéssel indult a harmadik Nemzeti Civil Kommunikációs Akadémia. A valamennyi hazai civil szervezet számára nyitott és ingyenes programsorozat első képzési napját február 11-én, szerdán rendezte meg a DUE Médiahálózat Budapest belvárosában.

Az oldott hangulatú ismeretátadást és információcserét Szayly József, a DUE alelnöke nyitotta meg. A DUE bemutatását követően szót ejtett a hazai civil szervezetek helyzetéről, majd megismertette a jelenlévőket az újságírói műfajelmélettel is. A résztvevők szakszerű segítséget kaptak ahhoz, hogy üzeneteiket professzionálisan, célcsoport-orientáltan fogalmazhassák meg.

A kávészünet lehetőséget biztosított arra, hogy a résztvevők személyesen is megismerjék egymást, és megosszák tapasztalataikat. A rendezvény folytatásában Kruzslicz Dávid, az RTL Klub Híradójának szerkesztője, valamint Kiss Gábor, az MTVA és az MR2 Petőfi Rádió promo producere tartott egy-egy előadást a közösségi és közszolgálati média kapcsolatáról, és a média civil szférában betöltött szerepéről. A kötetlen beszélgetés és a kérdések a közösségi média, valamint annak meghatározó szerepére terelték a szót. A civil szervezetek képviselői praktikus tippeket kaptak ahhoz, hogyan érdemes használni közösségi platformjaikat célcsoportjuk biztos eléréséhez.

A Nemzeti Civil Kommunikációs Akadémia második képzési napján a közönségkapcsolatokról és pályázatírásról adnak elő és tartanak beszélgetést a felkért szakemberek.

 

A Nemzeti Civil Kommunikációs Akadémia a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság