Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Lezárult a Nemzeti Civil Kommunikációs Akadémia

A DUE Médiahálózat szervezésében, közel 50 magyarországi civil szervezet részvételével március 1-jén ért véget a 2014 szeptembere óta tartó rendezvénysorozat. A februári képzéseken megjelent civil szervezetek képviselői szakszerű segítséget kaptak kommunikációjuk hatékonyságának növelésében.

A harmadik alkalommal megtartott Nemzeti Civil Kommunikációs Akadémia 2014. szeptember 27-én kezdődött a budapesti Iskola nevű közösségi térben, ahol a szervező DUE Médiahálózat vendégül látta az érdeklődő civil szervezetek képviselőit. Az igényfelméréssel egybekötött megnyitót követően az észrevételek figyelembevételével kezdődött meg a programok szervezése.

A személyes konzultációkra, előadásokra és tanácsadásra februárban került sor. A képzéseket Szayly József kommunikációs szakember, a DUE alelnöke nyitotta meg előadásával február 11-én Budapest belvárosában. A DUE bemutatását követően szót ejtett a hazai civil szervezetek helyzetéről, majd megismertette a jelenlévőket az újságírói műfajelmélettel is. A résztvevők szakszerű segítséget kaptak ahhoz, hogy üzeneteiket professzionálisan, célcsoport-orientáltan fogalmazhassák meg.

A rendezvény folytatásában Kruzslicz Dávid, az RTL Klub Híradójának szerkesztője, valamint Kiss Gábor, az MTVA és az MR2 Petőfi Rádió promo producere tartott egy-egy előadást a közösségi és közszolgálati média kapcsolatáról, és a média civil szférában betöltött szerepéről. A kötetlen beszélgetés és a kérdések a közösségi média, valamint annak meghatározó szerepére terelték a szót. A civil szervezetek képviselői praktikus tippeket kaptak ahhoz, hogyan érdemes használni közösségi platformjaikat célcsoportjuk biztos eléréséhez.

Ferling József pr szakember Csipkerózsika a figyelemgazdaságban alcímmel megtartott február 18-i előadása napjaink gazdasági és társadalmi életének nélkülözhetetlen eszközrendszerét és a szervezetek magatartásformáját jelentő pr alapkategóriáit, új trendjeit és gyakorlati tapasztalatait dolgozta fel. Lökkös Tibor pályázati szakértő a pályázatírás rejtelmeivel és a pályázati források sokrétűségével ismertette meg a hallgatóságot. Előadásában gondot fordított a pályázatírás és a hozzá kapcsolódó adminisztrációs teendők részletes bemutatására is. Dr. Szabó Bence bemutatta a Contact Europe Alapítvány közreműködésével futó European Magazine (EUMA) elnevezésű, 2013 és 2015 között megvalósuló projektet, melynek résztvevői egy internetes portált hoznak létre, melyet angol nyelvű tartalommal töltenek meg.

A programsorozat utolsó képzési napján, február 25-én Dede Éva pszichológus előadásából kiderült, mik motiválják az egyéneket egy adott civil szervezethez való csatlakozásnál. Beszélt a segítségnyújtás fontosságáról is, valamint szituációs feladatokkal is készült, hogy a civil szervezetek képviselői közelebbről is megismerjék egymás munkáját.

Dr. Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár, a DUE alelnöke a sikeres közszereplés rejtelmeivel ismertette meg hallgatóságát. Rávilágított a jó beszéd lényegére, a szó és tett egységére. A DUE alelnöke előadásában kitért a beszédre való felkészülés fázisaira, az egyes beszédalkalmakra és a beszéd céljára is.

A sikeres rendezvény- és képzéssorozatot dr. Balázs Géza zárta le. Arra biztatta a jelenlévőket, hogy kérdéseikkel, javaslataikkal bátran keressék meg a DUE Médiahálózatot.

 

A Nemzeti Civil Kommunikációs Akadémia a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság