Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nem tűntem el – vetítés és kerekasztal beszélgetés az alkotókkal a Sajtófesztiválon

Történet egy emberről, aki mert álmodni és soha nem adta fel. Történet valakiről, aki nem mindig cselekedett úgy, ahogy azt a többiek várták. Egy név, egy cég, amit mindenki ismer, de keveset tud róla. A 22. Sajtófesztiválon te is megnézheted a Richter Gedeon életét bemutató dokumentumjátékfilmet.

Richter Gedeon életét feldolgozó film véget ér. A vetítésre meghívott vendégek még mindig csendben ülnek a helyükön. A látottakat fel kell dolgozni. A film végigkíséri Richter életét, a fontosabb háttér-információkat szakemberek értő tolmácsolásában halljuk, ami a kor történelmét, gyógyszeripar helyzetét vagy társadalmi berendezkedéseit illeti.

Richter Gedeonnak emléket állító film annak ellenére nagyon szórakoztató és tanulságos, hogy a vége nem happy end. Richter túl azon, hogy apa, gyógyszerész, tudós és üzletember volt, rendszeresen adakozott. A végsőkig kiállt a gyáráért, nem vont be külföldi befektetőket, és a világháború idején nem engedte, hogy az ő gyára is harci gázt állítson elő. Neve a halála után 70 évvel még mindig töretlenül szárnyal.

Noha a történet időben távoli eseményeket, más korokat mesél el, a mondanivalója a startupperek világában is aktuális, mondhatni kortalan. Merj álmodni, tanulj, képezd magad, és ne feledd, nem mindig az egyszerűbb út a jobb!

Éppen ezért, május 8-án a 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon több alkalommal is levetítjük a filmet a moziteremben. Olyan alkotásról van szó, amely mindenki számára tartogat mondanivalót, éppen ezért a Richter Gedeon Nyrt. elhozza a film alkotóit is: Spáh Dávid rendezőt, Rudolf Péter főszereplőt és Seress Zoltán narrátort.

Mielőbb szerezd be kedvezményes árú jegyed a 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság