Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Elrajtolt az idei Sajtófesztivál

Nincsen tavasz Országos Ifjúsági Sajtófesztivál nélkül! Elkezdődött a magyar diákmédiások legnagyobb országos seregszemléje Budapesten, a Millenáris D csarnokában.

Már 9 óra előtt javában toporogtak az izgatott diákújságírók, diákrádiósok, diákfotósok, diákvideósok, diákbloggerek és kísérőik a Millenáris területén, várva, hogy megnyissa kapuit a DUE Médiahálózat 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválja.

Valamivel 9 óra után a rendezvény délelőtti házigazdája, Rátonyi Krisztina, a Petőfi Tv műsorvezetője köszöntötte a D csarnokban gyülekező tömeget, akik ezt követően a Moziteremben tekinthették meg a Nem tűntem el című, Richter Gedeonról szóló történelmi dokumentum játékfilm 1. részletét.

A fajsúlyosabb téma után mazsorettek tánca tette könnyeddé a péntek reggelünket.

9:35-kor Kecskés István, a DUE Médiahálózat elnöke mondott köszöntőt, majd Novák Katalin Ifjúságpolitikáért felelős államtitkár és Takách Zsuzsanna, a Nemzeti Média -és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója üdvözölte a nagyszínpad előtt összegyűlt diákmédiásokat.

A mazsorettek újabb miniprodukciója után az NMHH kommunikációs igazgatójával, Takách Zsuzsannával kiegészült DUE-elnökség  átadta a 2015-ös Tehetségkutató Diákmédia Pályázat díjait Az év diákrádiósa kategóriában.

A délelőtt folyamán egy személyes konzultáció keretében vendégünk lesz Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos, őrületes mennyiségben adunk át pályázati díjakat, a nagyszínpadon pedig a magyarországi X-Faktor legfiatalabb győztese, Tóth Andi énekel nekünk.

Délben elkezdődnek a közönségtalálkozók a celebvilág jeles képviselőivel: Tóth Gabival, Tóth Andival, Feke Pállal, Vágó Pirossal, Nagy Lantos Balázzsal és Mohay Bencével találkozhat a Sajtófesztivál közönsége.

Délután folytatódnak a pályázati díjátadók és a közönségtalálkozók is, utóbbiak Mautner Zsófi, Fördős Zé, Gundel Takács Gábor, Michelisz Norbert, Rátonyi Krisztina, Buda Márton, Szentendrei Adrienn és Trömböczky Napsugár, később pedig Janklovics Péter, Harsányi Levente, Abaházi Csaba, Agárdi Szilvi és a Spoon részvételével.

A nagyszínpadon egy fergeteges Spoon koncertben is részünk lesz, 17 órakor az Új Nemzedék jutalomsorsolással zárjuk a DUE Médiahálózat idei Sajtófesztiválját.

Ha még nem vagy itt, még most sincs késő elindulni, kihagyhatatlan programokkal várunk a Millenáris D csarnokban!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság