Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

New York szövegládái a Parkban diktálják az ütemet

Hip-hop őrület, lazaság, egy csipetnyi Amerika és a Wo-Tang Clan uralja július 7-én, kedden este a Budapest Park színpadát. Szókimondó frázisokban és rapperekben biztosan nem lesz hiány.

Forrás: wutangclan.com és budapestpark.hu


Szinte nincs olyan, a hip-hop világát valamennyire is ismerő zenehallgató, aki ne találkozott volna a Wu-Tang Clan nevével. Az 1992-ben alakult formáció ugyanis számtalan nagylemez, fellépés és szókimondó frázisokban bővelkedő rapsláger után ma megkérdőjelezhetetlenül trónol a műfaj dicsőségcsarnokában. A New York-i csapat egy-egy tagja már megtisztelte a hazai közönséget jelenlétével, de idén pedig egy szenzációs buli keretein belül Method Man, RZA, GZA, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa és Cappadonna egytől egyig ott lesz a Park színpadán, hogy ismét feladják nekünk a leckét a keleti parti élet mindennapjairól.

Az elmúlt években a zenekar körül felpörögtek az események, amelyek középpontjában leginkább a hét esztendő után kiadott friss stúdióalbum, a társaságot ismét összehozó A Better Toworrow állt, de a tagok részt vettek olyan nagy feltűnést és sajtóvisszhangot keltő vállalkozásokban is, mint a mindössze egyetlenegy példányban megjelenő, 88 évig kereskedelmi zárlat alatt álló Once Upon A Time In Shaolin nagylemez, a RZA által rendezett A vasöklű férfi című film vagy Ghostface Killah és az instrumentális jazz hip-hop BadBadNotGood kollektíva közös Sour Soul című idei kiadványa. A különböző hobbi- és szólóprojektek azonban sosem tudták elvonni a figyelmet a csapat közös erejének nagyságától, amit az sem akadályoz meg, hogy a tagok már negyven fölött járnak. A 90-es évekbeli csúcsperiódusuk ugyanis már történelmi magasságokba emelkedett, 2013-as Balaton Sound-fellépésükre pedig mind a nézők, mind a kritikusok pozitívan tekintenek vissza, az életmű pedig bőven tartogat annyi csemegét, amiből két koncertet is simán ki lehetne hozni. Ennek tudatában egyértelmű, hogy a Wu-Tang Clan még több mint húszévnyi kemény munka után is üt, élőben pedig garantáltan felperzselik majd a színpadot újabb itthoni látogatásuk során.

Tehát adott a világ egyik legkultikusabb hip-hop bandája, egy nagyon jó adottságú helyszín, valamint a nyár egyik leglazább és legforróbb estéje. Mi már nagyon várjuk a nyarat és a New York-i szövegládákat! Bulira fel!

Ide kattintva szerezheted be kedvezményes árú jegyed.

A Park megközelítésének lehetőségeiről ide kattintva tájékozódhatsz.

A Park programjait ide kattintva éred el.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság