Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

The Carbonfools: Egy utolsó buli a szünet előtt

Hazánk egyik népszerű együttese, a The Carbonfools az alkotószabadság előtt utoljára a Budapest Parkban koncertezik szeptember 16-án.

Fotó: carbonfools.com

A 2000-ben összeállt csapat elsősorban elektronikus zenei alapokon nyugszik, de fellelhető benne a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Egyedi hangzásviláguk alapja az elektronikus és az élő hangszeres zene egysége.

A The Carbonfools a 2001-es Sziget Fesztiválon debütált. Első nagylemezük Poisoned Goulash néven 2004-ben jelent meg. 2006-ban csatlakozott hozzájuk Fehér Balázs énekes, aki énekével és dalszövegeivel dobta fel az együttes zenéjét.

A rajongók nagy szomorúságára az együttes határozatlan idejű szünetre vonul – erősítette meg augusztus elején a hírt a zenekar. „Egy olyan periódus következik, amiben a koncertezés szünetel és önmagunkra figyelünk, átgondoljuk a múltat és remélhetőleg rátalálunk arra az útra, amin tovább szeretnénk haladni” – írják Facebook-oldalukon.

A határozatlan idejű alkotószabadság előtt azonban szeptember 16-án fellépnek a Budapest Park színpadán. És ha kissé paradoxon is egy carbon fan lelke, mert – kitudja, mikor hallhatja és láthatja Magyarország egyik legeredetibb zenészeit együtt –, úgy várja Parkos bulijukat is, megannyi lelkesedéssel.

 

 
 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság