Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

DUE Karrierek

Három új csoportvezető-helyettessel bővült a vezetőség csapata az idei DUE-táborban. Matisa Júlia a Presszó, Győri Hajnalka a BalaTanrádió és Pál Zsombor a Bulvárszivattyú csoportvezetőjének segítőjeként mutatkozik be ebben az évben.

 

Mindhármuk közös tulajdonsága, hogy először kerültek ebbe a szerepkörbe. Megkérdeztem őket, milyen érzés most a táborozást a másik oldalról megélni. Bódi Nikolett cikke.

– Hány DUE táborban vettél már eddig részt?

M. Júlia: Ez a negyedik, de táborozóként egy-két év kihagyással háromszor vettem részt.

Gy. Hajni: 2000-ben voltam először, tehát ez a negyedik. Ebből hármat táborozóként voltam.

P. Zsombor: 1999-ben voltam először, egy évet kihagytam, tehát ez az ötödik táborom.

 

– Milyen volt táborozónak lenni?

M. Júlia: Nagyon jó! Sajnáltam, hogy 1-2 évet ki kellett hagynom, de mindig szép emlékekkel gondoltam vissza mind a három alkalomra, amikor táboroztam.

Gy. Hajni: Még mindig úgy érzem valahol, hogy táborozó vagyok, ezért ért váratlanul ez a felkérés.

P. Zsombor: Először még kicsi és tehetségtelen voltam, amit a második táborban kezdtem el levetkőzni. Kruzslicz Dávidnak komoly szerepe van abban, hogy normális ember lettem.

 

– Volt átmenet a táborozás és a csoportvezető-helyettesség között?

M. Júlia: Először a DUE táborokban, majd egy év kihagyás után különböző DUE rendezvényeken, sajtófesztiválon, konferenciákon vettem részt A külügyi bizottság munkájában is közreműködök, melynek segítségével külföldre is eljutottam.

Gy. Hajni: A tavalyi csoportomban főszerkesztő voltam az egyik lapnál és egy déli krónikában. Igyekeztem a legjobbat kihozni magamból, gondolom ez tűnt fel Herczeg Zsoltnak.

P. Zsombor: Amióta Pesten vagyok és a DUE melletti iskolában tanulok, azóta lényegesen többet vagyok bent, és foglalkozom a DUE Tallózóval. Ez idő alatt sok tapasztalatot szereztem.

 

– Milyen csoportvezető-helyettesnek lenni?

M. Júlia: Annyiban más, mint amikor táborozó voltam, hogy próbáltam lelkiekben felkészülni és felidézni, hogy mik voltak a régi táborokban, mit adtak át nekem a csoportvezetőim.

Gy. Hajni: Kihívás! A csoport tagjai kicsit olyanok, mint én, és még mindig tanulok velük.

P. Zsombor: Nagyon jónak tűnik! Néha várom, hogy valaki megmondja, mit kell csinálnom, de aztán eszembe jut, hogy azt nekem kell mondanom.

 

– Milyen a csoportod és hogy érzed magad köztük?

M. Júlia: Szerintem nagyon jó kis csapatunk van, és nagyon jól érzem magam velük, de ez még a napok folyamán egyre jobb lesz.

Gy. Hajni: A csoport kezd önállósodni, már együtt dolgoznak. Sokan úgy állnak a dologhoz, mint én régen. Van, aki most kezd ismerkedni az alapokkal, de ott van, és aktívan csinálja.

P. Zsombor: Egyre jobban összerázódunk. Szerencsére nagyon jó arcokat sikerült kiválogatni, szerintem rendben leszünk.

 

Bódi Nikolett

(DUE-tábor, Presszó csoport)

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság