Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A menekültválságról újságírói szemmel – 14. DUE Médiatalálkozó

Hagyományos őszi médiatalálkozónkon megtudhatod, milyen az, ha egy újságíró ott van az események forgatagában, megmutatjuk, mitől szép és veszélyes is ez a hivatás. Mindebbe napjaink legégetőbb közéleti témája, a menekültválság eseményeiben részt vevő újságírók munkáján keresztül pillanthatsz be.

Fotó: Sóki Tamás

A DUE 2015. évi médiatalálkozója a migráció és a menekültválság témája köré összpontosul. Hogyan készítsünk nem csak szakszerű, hanem etikus médiatermékeket? Személyes tapasztalatokkal és példákkal gazdagított előadást és beszélgetést tartanak meghívott előadóink.

A délután folyamán négy előadó négy különböző médiumon keresztül mutatja be a témát: Kruzslicz Dávid, az RTL Klub Híradójának szerkesztője, Barok Tamás, a Blikk videós újságírója, Sóki Tamás, az MTI fotóriportere és Herczeg Zsolt, az InfoRádió riportere osztja meg élményeit és tapasztalatait a résztvevőkkel. Az interaktív előadások alkalmat nyújtanak arra, hogy az ifjú diákmédiások és a média iránt érdeklődők feltegyék kérdéseiket és szakszerű választ kapjanak, hogy a jövőben profi módon szerkeszthessék tévé- és rádióműsoraikat, írják meg cikkeiket, készítsék online videóikat vagy fotózzanak.

A 14. alkalommal megrendezett Médiatalálkozón a július 10–19. között Egerben megrendezett és a DUE szakmai koncepciója alapján megvalósult Új Nemzedék Médiatábor bemutatására is sor kerül. A program zárásaként klubestet tartunk a médiatábor résztvevőinek, így a nyár óta egymást nem látó csoporttagok feleleveníthetik emlékeiket, és megoszthatják tapasztalataikat a táborról a DUE képviselőivel.

Helyszín: Várkert Bazár, „Csillagos Égbolt” terem (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2.)

Időpont: 2015. október 30. péntek, 15.00–19.00

Regisztráció: due@due.hu (Kérjük elküldeni e-mailben a résztvevő nevét, telefonszámát és iskolájának nevét október 26-án 12 óráig.)

A programon való részvétel mindenki számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: 2015. október 26. hétfő 12 óra. A részvételi szándékokat érkezési sorrendben dolgozzuk fel és igazoljuk vissza. Előzetes regisztráció nélkül a részvételi díj 1000 Ft, mely a helyszínen fizetendő.

Program

15.00 – Érkezés, regisztráció

15.30 – Megnyitó (Kecskés István, a DUE elnöke)

15.45 – Kruzslicz Dávid, az RTL Klub Híradó szerkesztőjének előadása és kötetlen beszélgetés

16.15 – Barok Tamás, a Blikk videós újságírójának előadása és kötetlen beszélgetés (Svájci bicska szerű megoldás a Blikk tudósításaiban)

16.45 – A DUE szakmai koncepciója alapján megvalósult Új Nemzedék Médiatábor bemutatása

17.00 – Szünet

17.30 – Sóki Tamás, az MTI fotóriporterének előadása és kötetlen beszélgetés

18.00 – Herczeg Zsolt, az InfoRádió riporterének előadása és kötetlen beszélgetés

18.30 – Tábortalálkozó, klubest, tapasztalatcsere

19.00 – 14. DUE Médiatalálkozó vége

Fotó: varkertbazar.hu

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság