Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Csatlakozz a Magyar Templeton programhoz!

Már kiváló eredményeid vannak? Szívesen tennél még többet, hogy megvalósítsd a terveidet és a tehetségeddel mások boldogulását is elősegítsd? Több tudományterületen is tevékenykedsz? Te lehetsz az egyik kiemelkedő tehetség, akit az elsőként Magyarországon indított tehetséggondozó programba keresnek.

A MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) idén új, tehetséggazdagító programot indít Magyar Templeton Program néven, melynek célja a kivételes fiatal magyar tehetségek felkutatása, és számukra személyre szóló program kidolgozása, illetve megvalósítása. A kezdeményezés fő támogatója a Templeton World Charity Foundation. A program kifejezetten a kognitív (megismerő folyamatokon, gondolkodáson alapuló) tehetségterületeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalokat keresi, és közülük is igyekszik azokat megtalálni, akik leginkább profitálhatnak a Templeton Program egyedi kínálatából.

A 20 és 29 év közötti korosztályból kifejezetten azokat a Magyarországon, a határon túl, vagy más országban élő magyarul beszélő fiatalokat keresik, akik már jelentősebb eredményekkel, tervekkel rendelkeznek.

A jelentkezéshez nem kell mást tenned, mint regisztrálni a www.templetonprogram.hu/cimlap/20-29 oldalon, és ott 2015. október 20-ig kitölteni egy rövid, online intelligencia tesztet és egy motivációs kérdőívet. Egy slideshow-ban vagy videóban foglald össze eddigi munkásságodat, és a téged foglalkoztató nagy kérdéseket.

A Magyar Templeton Program nem egy újabb, időigényes feladatot jelent, hanem lehetőségeket ad, és abban segít a bekerülőknek, hogy éppen abban fejlődhessenek, amire a leginkább szükségük van. A program nem kötelező foglalkozásokat, hanem önkéntesen választott fejlődési lehetőségeket tartalmaz, amelyek összeegyeztethetők a meglévő elfoglaltságokkal.

A programmal és a jelentkezéssel kapcsolatos további információkat a www.templetonprogram.hu honlapon találod.

Kik jelentkezhetnek még?

A korosztályod mellett a 10-19 évesek is lehetőséget kapnak a részvételre és a 300 Junior Templeton Fellow közé való bekerülésre. Számukra egy online kognitív tesztcsomagot teszünk közzé a program honlapján (www.templetonprogram.hu), amelyet bármely ilyen korú fiatal kitölthet. A tesztek a kognitív képességeket 4 különböző szempontból vizsgálják, amelyek a kitöltők és az értékelők számára komplex képet nyújtanak a fiatalok jelenlegi teljesítményéről. Amennyiben ismersz olyan tehetséges fiatalt, aki szívesen mérné meg képességeit és pályázna a programra, kérjük, ajánld a figyelmébe a honlapot.

Miért jó bekerülni a Magyar Templeton Programba?

• FEJLŐDHETSZ, AMIBEN SZERETNÉL: Egy éven át más egyéb mellett többféle képzésben (soft skill, pénzügyi, vállalkozói, start-up stb.), kutatási, publikációs, utazási lehetőségekben részesülhetsz.

• RÓLAD SZÓL A PROGRAM: Egyéni, személyre szabott tehetséggondozó programot kapsz, amelynek összetételét az egyéni szükségletek (és a program lehetőségei) alapján közösen határozzuk meg.

• CSAK RÁD FIGYELÜNK: egyéni mentort kapsz. A mentorok a ma kiválóságai: akadémikusok, egyetemi professzorok, az üzleti élet meghatározó személyiségei.

• EGY KÖZÖSSÉG TAGJA LESZEL: Bekerülsz egy kreatív közösségbe, ahol folyamatosan tarthatod a kapcsolatot a többi Fellow-val és a mentorokkal.

• KAPCSOLATOKAT ÉPÍTHETSZ: Rengeteg új lehetőség és kapcsolat nyílhat meg a számodra, amelyek nem érnek véget az egy év elteltével, egy életre szólhatnak a mentorokkal, a legnagyobb, legbefolyásosabb vállalatok vezetőivel.

• ELŐNNYEL INDULHATSZ AZ ÉLETBEN: Junior Templeton Fellow-nak lenni különleges előny és megtiszteltetés, amely a szakmai önéletrajzban nagyon jól mutat majd.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság