Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Tehetséggazdagító program fiatal tehetségeknek

A MATEHETSZ idén új, tehetséggazdagító programot indít Magyar Templeton Program néven, melyre kivételes fiatal magyar tehetségek jelentkezését várják. A jelentkezés meghosszabbított határideje a 10-19 éveseknek október 31., a 20-29 éveseknek pedig november 15.

A Magyar Templeton Program kifejezetten a kognitív (megismerő folyamatokon, gondolkodáson alapuló) tehetségterületeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalokat keresi, akik közül a 10-19 éves feltörekvő tehetségeket és a 20-29 éves, már eredményeket felmutató fiatal példaképeket válogatnak be a programba Magyarországról és a határon túlról. A kezdeményezés fő támogatója a Templeton World Charity Foundation. A program célja a kivételes fiatal magyar tehetségek felkutatása, és számukra személyre szóló program kidolgozása, illetve megvalósítása.

Ezúton szeretnénk kérni az Ön segítségét abban, hogy ez a rendkívüli pályázati lehetőség minden érintett fiatalhoz eljusson.

Kérjük, szíveskedjen továbbítani a felhívást valamennyi tanítványához, mentoráltjához, diákjához, akit a 10-19 éves korosztályból elér, hogy minél többen jelentkezhessenek. Kérjük, legyen kedves külön figyelmet fordítani azokra a fiatalokra, akik tehetségükkel már kitűntek társaik közül. A 10-19 éves fiatalok a honlapunkon, a www.templetonprogram.hu oldalon regisztrálhatnak, itt tölthetik ki az online kognitív teszteket, ami számukra a beválogatási folyamat első szűrője.

A 20-29 éves korosztály esetében kérjük, hogy ezt a linket (http://templetonprogram.hu/cimlap/20-29) azoknak a fiataloknak szíveskedjen továbbküldeni, akiket eddigi kiváló teljesítménye, elért eredményei alapján szívesen ajánlana a programba.

A jelentkezés meghosszabbított határideje a 10-19 éveseknek október 31., a 20-29 éveseknek pedig november 15.

A programról további részleteket megtudhat a www.templetonprogram.hu honlapon.

Miért jó a tehetségeknek bekerülni a Magyar Templeton Programba?

• A TEHETSÉGEK FEJLŐDHETNEK, AMIBEN SZERETNÉNEK: Egy éven át más egyéb mellett többféle képzésben (soft skill, pénzügyi, vállalkozói, start-up stb.), kutatási, publikációs, utazási lehetőségekben részesülhetnek.

• RÓLUK SZÓL A PROGRAM: Egyéni, személyre szabott tehetséggondozó programot kapnak, amelynek összetételét az egyéni szükségletek (és a program lehetőségei) alapján a tehetségekkel és szakemberekkel közösen határozzuk meg.

• CSAK RÁJUK FIGYELÜNK: minden tehetség egyéni mentort kap. A mentorok a ma kiválóságai: akadémikusok, egyetemi professzorok, az üzleti élet meghatározó személyiségei.

• EGY KÖZÖSSÉG TAGJAI LESZNEK: A tehetségek bekerülnek egy kreatív közösségbe, ahol folyamatosan tarthatják a kapcsolatot a többi tehetséggel és a mentorokkal.

• KAPCSOLATOKAT ÉPÍTHETNEK: Rengeteg új lehetőség és kapcsolat nyílhat meg a fiatalok számára, amelyek nem érnek véget az egy év elteltével, egy életre szólhatnak a mentorokkal, a legnagyobb, legbefolyásosabb vállalatok vezetőivel.

• ELŐNNYEL INDULHATNAK AZ ÉLETBEN: Junior Templeton Fellow-nak lenni különleges előny és megtiszteltetés, amely a szakmai önéletrajzban nagyon jól mutat majd.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság