Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A Groupama Aréna, ahogy még nem láttad

A DUE Kulissza Gerilla Brigádja október 19-én látogatta meg hazánk egyik legmodernebb futballstadionját. A közel egyórás idegenvezetés során a pályától kezdve, a hazaiak öltözőjén át a sky boxok egyikében is jártunk.

A szemerkélő eső sem tántorította el a legelszántabbakat attól, hogy felfedezzük az FTC-nek is otthont adó Groupama Arénát. 20 fős csapatunk a szurkolók elől elzárt folyosókon keresztül jutott el az épületkomplexum legfontosabb helyiségeibe.

Túránkat a 3. emeleti sky boxok egyikében kezdtük. Valamennyi termet egy-egy korábbi focistáról neveztek el. Nemcsak meccsnézésre, hanem céges összejövetelekre is alkalmasak a két szinten elhelyezkedő sky boxok.

Túránk következő állomásaként a mindössze 14 hónap alatt felépült stadion sajtólelátójáról vettük alaposan szemügyre a pályát. Jártunk a sajtószobában is, majd kalandos utunkat egyenesen a házigazdák igényesen kialakított öltözője felé vettük.

A pálya szélén valamennyien focistának, edzőnek, vagy egyszerűen csak szerencsés DUE-tagoknak érezhettük magunkat, miközben kipróbáltuk, milyen érzés helyet foglalni a valójában nagyon kényelmes kispadon. A pálya füvét hatalmas reflektorokkal világították meg, hogy pótolják a napfényt.

A stadiontúra utolsó állomásaként a Fradi Múzeum ereklyéit és kiállítási tárgyait vettük szemügyre. A kiállítás bemutatja az FTC történetét archív felvételekkel, korabeli mezekkel, kiegészítőkkel és a díjakkal. Csoportunk a Fradi legféltettebb és legnagyobb becsben őrzött trófeáit is megnézhette. Az érdeklődők emléktárgyakat is vásárolhattak maguknak a látogatás végén a Fradi Shopban.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság