Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Váry Gábor kapta 2015-ben a Kaczián emlékdíjat

A DUE december 12-i karácsonyi ünnepségén az egyesület fiatalon elhunyt titkárságvezetőjéről elnevezett közösségi díjat Váry Gábor, az elnöki tanácsadó testület tagja vehette át.

A DUE fiatalon elhunyt titkárságvezetőjéről elnevezett Kaczián Gábor emlékdíjat 2012-ben alapította a DUE elnöksége, az egyesület tavaly novemberi 25. születésnapi ünnepségen adtuk át második alkalommal. Ki kaphatja meg? Bárki, aki a DUE életében alkotó módon részt vesz, és vagy kiemelkedő szakmai, vagy példamutató közösségi munkájában az adott időszakban kitűnik. A szombati rendezvényen az emlékdíjat Váry Gábor, az elnökségi tanácsadó testület tagja vehette át.

Balázs Géza alelnök a következő szavakkal mutatta be a díjazottat:

"Az első nagyberényi tábor óta velünk van. Nyurga kamasz kora óta. Hamarosan már csoportot vezetett, s a DUE-n keresztül nyílt útja a Magyar Rádióig, ahol éveken keresztül a Reggeli Csúcs külső munkatársa volt. Emlékszem, amikor az egyik tábori előkészítőnkön a német nyelvvizsgájára készülve egymást vizsgáztattuk német szavakból. Gyorsan megtanult németül és angolul. Végzettségéből fakadóan nagy cégek magyarországi képviselője lett. De a DUE-t soha nem hanyagolta el, minden táborunkban ott volt. Sőt, nagyobbik fia a táborokban nőtt fel, talán a kisebbik is követni fogja. Kedvelem sajátos humorát, és nagyon pontos megfogalmazásait. Nagyobb beszélgetéseinken ritkán szól, de mindig nagyon határozottan és lényegre törően fogalmaz. Ritka jelenség ez a mai magyar értelmiség körében. Amikor egyszer konfliktusos helyzet alakult ki a balatonfenyvesi táborban, határozott higgadtságával és rendkívüli empátiájával ő mentette meg a helyzetet. Ma már az elnökségi tanácsadó testület tagjaként segíti munkánkat. Kacit is ismerte, kedvelte. Minden szempontból megérdemelten kapja meg 2015-ben a Kaczián Gábor-díjat, s ha valaki nem tudná: Váry Gáborról van szó."

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság