Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A nyugalom tábora

2004. július 11-én bezárta kapuit a DUE idei nyári médiatábora. Az üzenőfalra már számtalan személyes élmény felkerült, itt a részletekre kattintva összefoglalót találhattok legutóbbi kalandunkról.

 

Évek óta hagyomány, hogy utólag nevet adunk táborainknak. Az idei a tábor zárásakor a "nyugalom tábora" nevet kapta. No nem azért, mert unalmas lett volna! Sőt. Rég nem volt ilyen eseménydús, munkás táborunk. Inkább azért, mert végig békés, kiegyensúlyozott munka folyt, nem voltak nagy bakik, a technika ördöge is mellénk állt. Mindenki tudta a dolgát, és tette is.

 

2004. július 2-án érkeztünk a táborba és 11-én jöttünk haza. A tíz együtt töltött nap alatt készült hét reggeli műsor, hat újság, öt déli krónika, két esti műsor, két esti híradó, egy horrorfilm és egy táborzáró hangulatfilm.

 

A közel nyolcvan táborlakó hét csoportban dolgozott. Reggelente a Reggel FM csapata ébresztett minket Érsok Zoltán (Magyar Rádió) vezetésével, és mondhatni szórakoztató másfél órát töltöttük velük ébredéskor. A televíziózás rejtelmeiben a HírÓz csoport mélyedhetett el alaposan, amelyet Kruzslicz Dávid (RTL Klub) vezetett, az ő jobb keze volt Hajdú "Kacsa" Péter vágó (tv2). A tábori lapokhoz tonnaszám gyártotta az illusztrációt a fotós csoport a blikkes Kecskeméti Dávid (Blikk) vezetésével, nekik köszönhetjük a képtárban található képeket is (ezt folyamatosan bővítjük majd). Rajtuk kívül három nem ennyire speciális csoport dolgozott a táborban. A bulvár szakirányt - VízMérték - Varga G. Gábor (Vasárnapi Blikk) és Kecskés István (Nemzeti Sport) irányította, a rádiós szekciót - BBC Balaton Broadcasting Club - Herczeg Zsolt (InfoRádió) és Turányi-Vadnay Szabolcs (televíziós gyártásvezető), és volt egy női szakasz is - Észhelyzet -, a magazinosok, itt pedig Tóth Hajnalka (tv2) és Incze Niki (Magyar Országgyűlés Sajtószolgálat) voltak a királynők.

 

Rengeteg vendéget fogadtunk a táborban: járt nálunk Azurák Csaba és Pusztay András (tv2, Napló), Jakupcsek Gabriella (tv2), Galambos Viktor (Matáv, sajtófőnök), Klobusitzky György (lehengerlő drogprvenciós előadással), a Magyar Speciális Mentők keresőkutyával, Csapó Krisztián (NKÖM sajtóosztály). Ellátogatott táborunkba egy német-svájci delegáció is, kölcsönös tapasztalat- és élménycserére.

 

A munkán kívül persze a szórakozásban sem volt hiba: első este a bemutatkozás egy hatalmas activity-partiba fulladt, volt Nagy Rádiós Vetélkedő, Fele sem igaz, együtt néztük az EB-döntőt, volt szalonnasütés, grillparty, tábortűz és gitározás, vízivetélkedő, táborlakók-táborvezetők focimeccs, hangjáték-hallgatás és fergeteges búcsúbuli hajnalig a Nádasban....

 

DUE

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság