Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Diák vagy? Ingyen jár a legújabb Microsoft Office!

A hír igaz: a Microsoft és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programjának köszönhetően a csomagot totál ingyen és bérmentve az összes magyar diák letöltheti. A cucc egy csomó mindenben segíthet a suliban, és néhány kattintással te is telepítheted.

Persze nyilván nehéz elhinni, hogy egy ekkora ajándékot csak úgy hozzávágnak az emberhez. Pedig semmi trükk: egyszerűen a Microsoft volt annyira jó fej, hogy a tanulás meg a sulilét megkönnyítésére minden hallgatói jogviszonnyal rendelkező diák (vagy szülő, illetve hozzátartozó), és pedagógus számára simán elérhetővé tette a talán legmenőbb és leghasznosabb csomagját.

Hogy miért jó ez neked?

Mert több kilónyi fölösleges gondot dobhatsz le vele a válladról, csak az hagyja ki, aki a saját életét akarja nehezíteni. Felejtsd el a pendrive-on való házidoga-hurcibálást, a magadnak küldött méleket, meg a prezis parákat – az Office azért van, hogy segítsen, és pont.

Hogy ez pontosan mit jelent? Nos, a csomag maga mindig a legújabb Office-t jelenti, online és offline módozatban egyaránt. A cucc gyakorlatilag az összes létező platformra felhúzható - vagyis ha van egy Windows, Android vagy iOS rendszeren futó, megfelelő tableted, laptopod vagy mobilod, esetleg egyszerre mindegyik, az Office gond nélkül dolgozik majd mindegyiken. Ráadásul akár öt otthoni gépre, valamint további öt okoskészülékre jogtisztán és ingyenesen telepítheted a Microsoft szoftverét.

Ez esetben nem győzzük hangsúlyozni a „jogtisztán” kifejezést. Felejtsd el a netről és a haveroktól innen-onnan összeharácsolt változatokat – ez a pakk azon túl, hogy nem jelent plusz mókolást a letöltéssel, még gyorsaságot és biztonságot is szavatol. Vagyis elmondhatod, hogy a fájljaid (amik lehetnek mindenféle házidogák, vagy épp a suliújság frissen összerakott száma) minden percben védve vannak az ellen, hogy például egy jól irányzott vírustámadás bitekre bontsa, és kukába tegye az egész elvégzett melót, a gépedről már nem is beszélve.

A csomagban – ami Office 365 ProPlus néven fut – gyakorlatilag minden benne van, amire egy tanulónak szüksége lehet – főleg, ha az a tanuló valóban a 21. században él. A fentebb már emlegetett online és az offline változat is automatikusan szinkronizál – a lényeg, hogy adott esetben wifi-körzeten kívül is bátran dolgozhatsz az Office-szal, a szoftver netközelbe érve egyből szinkronba hozza az online és az asztali alkalmazásod tartalmát. Ráadásul az összes eszközön elvégzi ezt, ahová a program telepítve lett, ami nem csak, hogy király, de igen hasznos, és rettentően kényelmes is.

És még mindig nem mondtunk el mindent! Mi, itt a szerkesztőségben abba is beleszerettünk, hogy minden Tisztaforrás-felhasználó egy terabyte tárterületet is kap a Microsoft felhőjében, azaz a lementett fájlok akkor is nálad lesznek, amikor valójában nincsenek nálad. Akinek szállt már el házidoga közepén a gépe, vagy felejtett otthon beadandóval teletömött pendrive-ot, tudja, miért lehet hasznos folyamatosan felhőbe menteni a munkánkat – tény persze, hogy a „megette a kutya a házimat” magyarázkodás ezek után triplán nem állja meg majd a helyét, de ez legyen a legnagyobb problémánk. És még egyszer mondjuk: 1 TB ingyen tárhelyről beszélünk, ami a rengetegnél is több, és amely bárhol elérhető: hiszen a Tisztaforrás-felhasználók a dokumentumaikhoz más gépekről is hozzáférnek, azaz online bármit bármikor kézhez kaparinthatunk.

Egy jó tanácsunk van: ha jót akarsz magadnak, mindenképp kipróbálod. A letöltés nem kerül több idődbe, mint elnyalni egy fagyit – ha készen állsz, a www.o365.educatio.hu oldalon regisztrálhatsz, és már bele is kezdtél!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság