Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A kortalan polihisztor – Lisa Stansfield a Veszprémfest Nagyszínpadán

A 80-as évek végén és a 90-es években Lisa Stansfieldet a világ egyik legnépszerűbb popsztárjaként tartották számon. Érzelmes, magával ragadó hangjának és kortalan popdalainak köszönhetően a slágerlisták élére jutott az Atlanti-óceán mindkét partján. Július 15-én a Veszprémfesten lép színpadra.

A 45 éves amerikai jazzénekes, dalszerző, színésznő először jár Magyarországon. Karrierje 1980-ban kezdődött, amikor megnyerte a Search for Star című énekversenyt. Ezután különböző tv-műsorokban szerepelt és megjelentette első kislemezét. Stansfield, Ian Devaney és Andy Morris közösen megalapították a Blue Zone-t 1984-ben. Az együttes számos kislemezt és egy albumot is kiadott, de az 1989-es “People Hold On” sikerei után, amiben Stansfield is közreműködött, már az énekesnő szóló karrierjére összpontosítottak.

Első albuma, az Affection (1989), és a világszerte listavezető kislemeze, az “All Around the World”, hatalmas áttörést jelentett a karrierjében. Kétszer is jelölték Grammy-díjra és az Affection máig a legnagyobb példányszámban elkelt albuma. A következő években, kiadta a Real Love, a So Natural és a Lisa Stansfield albumait. 1999-ben első filmszerepét a Swingben játszotta, és a film zenéjét is ő vette fel stúdióban. Ezután a Face Up (2001), a Biography: The Greatest Hits (2003) és a The Moment (2004) című albumokat adta ki. A The Moment megjelenését követően zenei karrierje helyett a filmes karrierjét helyezte előtérbe. 2008-ban A szerelem határaiban szerepelt és még a 2014-es Northern Soul-ban is játszott. Legújabb albuma 2014. január 31-én jelent meg, Seven címmel. Már első albuma, a 2010-es Water is, Grammy-jelölést kapott, 2014-ben pedig harmadik, Liquid Spirit című albuma a Legjobb énekes jazzalbum kategóriában el is nyerte a Grammy-díjat. Az Egyesült Királyságban ugyanez a lemez több mint 100 000 eladott példánnyal 2014 végére aranylemezzé vált, 2015-ben pedig Gregory a JazzFM Awardson másodszor is elnyerte Az Év Nemzetközi Jazzművésze díjat. Amerikai és európai önálló koncertjei mellett rendszeresen vendégszerepel más előadók albumain, korunk egyik legkeresettebb jazzénekese.

Énekelt George Michaellel és a Queennel, többször nyert Brit és Ivor Novello díjat. Lisa albumai – több mint 15 millió eladott példánnyal és legalább 20 vezető slágerrel – igazi nemzetközi sikert arattak.

Lisa Stansfield a pop műfaját erősíti július 15-én a Veszprémfesten!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság