Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Tatuval és kígyóval karácsonyoztunk

Cipőpertlit, a kígyót és Fürgét, a tatut is vendégül láttuk a DUE karácsonyi ünnepségén, amelyet 2009. december 18-án este rendeztünk meg a Fővárosi Állat- és Növénykert Barlangtermében. Az egyesület új tiszteletbeli tagja Kuti Sándor lett.

 Forralt bor és Oscar-díj

 Egzotikus madarak helyett ellenszenves mínuszok röpködtek 2009. december 18-án este a budapesti állatkert esti sötétjében, ezért a félig megfagyva érkezők legszívesebben üdvözölt barátja a Barlangterem bejáratánál osztogatott forralt bor volt.

Ennek elkortyolgatása után a két műsorvezető, Herczeg Zsolt és Sekoulopoulu Phaedra köszöntötte a minden korábbinál népesebb számú - legalább 130 fős - közönséget, amelyet a DUE nevében (Márai Sándor szavait kölcsönözve) Kecskés István elnök, az Állatkert képviseletében pedig dr. Persányi Miklós főigazgató üdvözölt.

Utóbbi rögtön díjat adott át Kovács Attilának. A Magyar Távirati Iroda fotóriportere az intézmény "Zooscar" nevű elismerését kapta meg, az állatkert munkáját bemutató színvonalas munkájáért.

Újabb tagok az exkluzív klubban

 Atlasz Gábor - a legtöbb résztvevő számára a művészeti ág premierjének számító - pantomim előadása után képben és szóban idéztük fel, hogy kik azok a régi DUE-sok, akiknek szakmai sikereit és emberi tisztességét plakettel ismertük el a 20 éves DUE februári gáláján, a Művészetek Palotájában.

Akkor Ács Gábor, dr. Balázs Géza, dr. Báldy Péter, Gyarmathy Dóra, Heiling Zsolt, Herczeg Zsolt, H. Tóth Hajnalka, Fehér Zoltán, Kecskeméti Dávid, Kecskés István, Kitzinger Szonja, Kruzslicz Dávid, Pataki Zita, Pál Zsombor, Szalay Tamás Lajos, Szalmás Gábor, Szayly József,  Turányi-Vadnay Szabolcs, Varga G. Gábor és Vöő György kapott jubileumi kitüntetést.

Most, az évfordulós rendezvénysorozat záróakkordjának szánt karácsonyi partin Barok Tamás, Beke Dániel, dr. Bódi Zoltán, Egyed Rita, Ganzler Orsolya, Halmi Anett,  Hegedűs Ádám, Kanczler Csaba, Pető Szabolcs, Révai Hajdu Viktória, Silacher Tamás, Szilágyi Árpád, Szűcs Péter és Zala Orsolya vehetett át plakettet.

(A díjazottakat később egy külön cikkben bemutatjuk, és feltöltjük a honlapra a 20 éves DUE-ból indultak exkluzív kiadványát, amely a karácsonyi partira jelent meg. Fotókat is ígérünk. A DUE-ból indultak teljes, de frissítésre és javításra szoruló listája itt található meg. )

Nem feledkeztünk meg a DUE rendezvényein és a DUE Tallózóban kiváló munkát végző aktivisták megjutalmazásáról sem - ők könyvutalványt, illetve bort kaptak, a nevük pedig ebben a cikkben olvasható -, majd az egyesület vezetése - Kecskés István elnök, dr. Balázs Géza alelnök és Szayly József alelnök - a DUE új tiszteletbeli tagját, Kuti Sándort szólította színpadra. (Rövidesen őt is bemutatjuk itt, a DUE Online-on.)

 Diákhitel, tatu és kígyó

 A DUE Médiahálózat és a Diákhitel Központ "Hitelesen a diákhitelről" címmel harmadik alkalommal meghirdetett pályázatának eredményét Őri András, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója hirdette ki. A nyertesek névsora ebben a cikkben olvasható.

Az idei DUE-év programjait és történéseit Németh Gabriella prezentációja nyomán Herczeg Zsolt, az Elnökségi Tanácsadó Testület tagja idézte fel. (Hamarosan ezt is elérhetővé tesszük a honlapon.)

Ezt követően már csak vadállatokkal tudtuk visszatartani a megéhezett ünneplőket a büfépulttól, ezért Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője Cipőpertlivel, a hűvösen elegáns boával és Fürgével, a harckocsi-öntudattal rendelkező, hátrahőkölésre késztetően büdös tatuval ismertette meg a DUE-sokat, akik nevezett dél-amerikai fajok cirógatása után vidám beszélgetéssel ütötték el a hátralévő időt.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság