Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Pincében és sapkában karácsonyoztunk

Aktivistákat jutalmaztunk, pályázati díjakat adtunk át, megköszöntük támogatóink segítségét és felidéztük 2007 legjobb DUE-s pillanatait az egyesület december hetedikei karácsonyi ünnepségén. A budapesti Buena Vista étteremben több tucat DUE-s gyűlt össze, akiket saját Mikulásunk ajándékozott meg.

A rendezvényen az egyesület tiszteletbeli tagja lett Sipos Attila és Kolláthné Botkó Judit.

A résztvevőket Kovács Patrik műsorvezető felkérésére Kecskés István DUE-elnök köszöntötte, aki szólt az egyesület 2008. évi programterveiről. Az idei év DUE-s eseményeit a Németh Gabriella által készített prezentáció alapján Herczeg Zsolt intézőbizottsági elnök elevenítette fel.

A DUE-karácsony adott otthont három díjátadónak. Az egyesület és a McDonald's „Felelősséggel a környezetünkért” című pályázatának díjait Vadnai Ágnes, a cég kommunikációs menedzsere, Simkó László marketing és kommunikációs igazgató, valamint Kecskés István egyesületi elnök adta át az első helyezett Kopjás Fanninak, a második helyen végzett Fróna Martinnak, és harmadikként Takács Flórának.

A DUE és a British Council 2007 legjobb szakmai diákújságírója címmel hirdetett közös pályázatot, amelyről a magyar nyelv nehézségeit példamutató kitartással legyőző David Martin igazgató tartott beszédet. A pályázat győztese és a 100 ezer forintos fődíj birtokosa Kis Anett lett. Náray Tamás 50 ezer, Erdei Zsófia 25 ezer forintos díjat vihetett haza.

A DUE és a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központjának közös pályázatán Kovács Erzsébet és Magos Róbert bizonyult a legjobbnak, de díjat kapott Bándi Tamás és Patonai Kata is. Nyereményük 1-1 iPod volt.

Az egyesület a programok szervezésében, illetve a DUE Tallózó megújításában végzett önzetlen munkájáért oklevelet, könyvutalványokat és egérpadokat adott át Árgyellán Edinának, Balogh Beátának, Beke Dánielnek, H. Tóth Hajnalkának, Kis Anettnek, Kopjás Fanninak, Korpa Melindának, Mavrák Katának, Nagy M. Zsoltnak, Náray E. Tamásnak és Torbik Tibornak. Az egyesület tiszteletbeli tagja lett Sipos Attila és Kolláthné Botkó Judit, akik tanárként nagyon sokat tettek a diákújságírásért és a DUE-ért. Az elismeréseket Kecskés István elnök, valamint Balázs Géza és Szayly József alelnökök adták át.

A DUE-karácsony emlékezetes pillanata volt Beke Dániel és Pál Zsombor saját szerzeményű DUE-dalának előadása (a produkció stúdiófelvétele letölthető innen), de nem maradt el Mavrák Kata, Kovács József Attila és Kupás Gábor énekes-szájdobos produkciója sem. A program hivatalos részét pezsgős koccintás zárta, amelyben a párok az érkezéskor kapott Mikulás-sapkák sorszáma alapján találták meg egymást. Ezt követően éjszakába nyúlóan tartott a parti.

Herczeg Zsolt

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság