Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hatalmas sikerrel debütált a Semmi Konferencia az Erkel Színházban

A Kiscsillag zenekar koncertszínháza április 26-án debütált az Erkelben. A teltházas előadáson már mindenki kíváncsian várta, hogy mi is fog történni a színpadon.

Az előadás ihletője a zenekar Menetszél című száma, amelyben a szöveg is így hangzik:

„nagyon fontos dolgom van én messze megyek
eltűnnek a legelők jönnek a hegyek
nagyon fejlett kistérségben konferenci-
át rendeznek a semmiről van-e semmi”


Egy kisfiú (Lovasi András) konferenciát rendez barátjával (Leskovics Gábor), hogy megtudja, mi az a semmi, amit mindig anyukája (Péterfy Bori) válaszol, ha megkérdi tőle: „Mi a baj?”

Az előadás alatt felcsendült több dal is a következő Kiscsillag lemezről, amelynek alapját a Semmi konferencia szolgáltatja. Ezek mellett természetesen már jól ismert dalokat is hallhattunk, mint például a Menetszél, vagy a Szomszéd.

A dalokat pedig olyan neves előadók tolmácsolták, mint Pásztor Anna, Földes Eszter, aki egyben a darab rendezője is, Falusi Mariann, Varga Livius, Likó Marcell, Busa Pista. Személyükben pedig a konferencia résztvevőit köszönthetjük, akik megosztják tudásukat és tapasztalataikat a semmiről.
A siker nem maradt el, óriási tapsvihar követte a zárszót. Aki pedig lemaradt volna az előadásról, az se csüggedjen, ugyanis június 14-én újra megtartják a Semmi Konferenciát, ezúttal Pécsett.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság