Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A francia sanzonok királynője a Budapest Parkban

ZAZ, azaz Isabelle Geffroy júliusban újra Budapestre látogat, hogy bohém-füstös hangjával és a francia sanzont, jazzt és könnyed gitárhangzás elegyítő zenéjével mindenkit elvarázsoljon július 22-én.

2010-ben Je Veux című slágerével valósággal berobbant a nemzetközi köztudatba, 2011-ben el is nyerte a European Border Breakers Awardot, mely azóta is töretlen népszerűséget hozott neki.

„ZAZ olyan természetes vonzerővel rendelkezik, hogy bármit énekel, megérinti a lelked.” – nyilatkozta róla Charles Aznavour, a francia-örmény sanzonikon. „Mindig olyan messze megy, amennyire csak lehet és még tovább. Már most sajátos karriert tudhat a háta mögött, rengeteg rajongóval és nemzetközi hírnévvel; ő az első francia énekesnő hosszú idő után, aki jogosan rendkívül népszerűvé vált.”

Ezúttal legújabb, tavaly megjelent Paris című feldolgozáslemezével idézi meg a Párizs atmoszféráját a Budapest Park színpadán július 22-én, olyan klasszikusokat burkolva bohém köntösébe, mint Édith Piaf vagy Joséphine Baker.

Zaz (valódi neve: Isabelle Geffroy) francia énekesnő.1985-től egy zeneművészeti iskolába járt Tours-ban, ahol zeneelméletet, hegedűt, zongorát, gitárt tanult és énekelt a kórusban. 1994-ben Bordeaux-ba költözött, ahol énekelni és kungfuzni tanult. 2000-től ösztöndíjas volt a Bordeaux-i CIAM zeneiskolájában. Nagy hatással volt rá Vivaldi épp úgy, mint jelentős dzsesszénekesek, például Ella Fitzgerald.

2001-ben fogott bele a profi karrierbe. A Fifty Fingers blues együttesben kezdett énekelni, fesztiválokon és turnékon vett részt velük, majd az Izar-Adatz baszk varietécsoporttal lépett fel. Ezt több más együttes követte, mint például a Sweet Air, vagy a Don Diego, ahol először használta a Zaz művésznevet.

Utcai énekesként is gyakran dalolt. 2009-ben megnyerte a Tremplin Génération France Bleu/Réservoir-t, amivel ismertté vált.

2010-ben jelent meg első albuma, a Zaz, és bomba siker lett a Je veux című dala. A Zaz listavezető lett Franciaországban, Belgiumban és Lengyelországban.

2013-ban jelent meg a Recto Verso c. lemeze, 2014-ben pedig a Paris c. francia örökzöldeket feldolgozó dzsesszes albuma.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság