Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Révbe ért a Kommunikációs Akadémia

Több tucat civil szervezet - köztük olyan nagyok, mint az Amnesty International - munkatársainak tartottak ingyenes kommunikációs tréninget a DUE Médiahálózat szakemberei 2010. április 23-25-én Szántódon.

A DUE Civil Kommunikációs Akadémia programsorozatának célja, hogy a magyarországi civil szervezetek munkatársai elsajátítsák azokat az ismereteket, amelyek révén üzeneteik gyakrabban és hatékonyabban eljutnak a sajtóhoz, és azáltal a nyilvánossághoz.

Az egri és budapesti előadások után Szántódon, a Hotel Révben kiscsoportos képzéseken vettek részt a jelentkezők, akik összesen majdnem negyven civil szervezetet képviseltek.

A nyilvános megszólalás alapkérdéseiről dr. Balázs Géza nyelvész, az ELTE professzora, a közszolgálati médiáról pedig Szayly József, a Magyar Rádió alelnöke beszélt. Ezt követően az 5-7 fős csoportokban Herczeg Zsolt (InfoRádió), H. Tóth Hajnalka (TV2), Varga G. Gábor (Népszabadság), Pál Zsombor (Vodafone) és Kruzslicz Dávid (RTL Klub) készítette fel a civil aktivistákat a nyilvánosság professzionális kezelésére. (A trénerek mindannyian a DUE tagjai.)

A képzést ifjabb Opperheim József kötcsei borász vidám anekdotázással fűszerezett borkóstolója zárta.

A DUE Civil Kommunikációs Akadémia záró konferenciája a DUE Országos Ifjúsági Sajtófesztiváljának programja volt 2010. május 14-én a budapesti Millenáris Fogadóban.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság