Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Drámai győzelem a 9. Nemzeti Vágta döntőiben – Nyeregbe fel!

Profi szervezés, lószerető közönség és változatos programok jellemezték a 9. Nemzeti Vágtát, melynek vasárnap délutáni programjai is izgalmakban bővelkedtek.

A 2016-os Nemzeti Vágta Nemzetközi Futam győztese a szlovén színekben versenyző Teodor Kolaric és Gazal XIX-6 nevű lova. A vezetést az utolsó 300 méteren vette át. A második helyezett Csehország a harmadik pedig a versenyt sokáig vezető katari versenyző lett.

A 9. Nemzeti Vágta döntőjében Füzér, Csemő, Szentkirály, Tata és Baja lovasa futott. Németh János kétszeres Vágta-bajnok leesett a lováról és My Boy Mennydörgés lovasa nélkül rémülten ért a célba. Az izgalmas futamot végül Füzér lovasa, Kun Ferenc nyerte, Colonia Victoria nyergében.

A második helyezett Petrik Tamás, Csemő kiválósága, a harmadik pedig Csiki Árpád Szentkirály versenyzője lett. A nyertes a babérkoszorún és az ünnepi lótakarón kívül egy 1848-as huszárszablyát, valamint 5 millió forintot is kapott.

A kétnapos nagyszabású programot a szokásos méneshajtás zárta. 40 gyönyörű lóból álló ménest hajtottak a Hősök terén. Egyszerűen elképesztő látványt nyújtottak ezek a fantasztikus állatok, ahogy csikóikat féltve köröztek fővárosunk legszebb terén.


Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság