Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Ettől Darwin is hátast dob! – 15. DUE Médiatalálkozó

Online, offline, crossmédia, médiakonvergencia, televíziózás, rádiózás, fotózás... Melyik sajtóműfaj a leginkább hangsúlyos a 21. században, és melyik az a médium, ami mindent visz? Ahogy megszokhattad, idén ősszel is vár a DUE médiatalálkozója.

Az országos ifjúsági médianap célja, hogy napjaink médiafogyasztási folyamataiban leginkább érintettek, az internet- és médiakutatók, tartalomkészítők, pedagógusok és fiatalok osszák meg egymással tapasztalataikat, és ennek során mindannyian új, hasznosítható elméleti és gyakorlati tudásokra tegyenek szert.

Az őszi országos ifjúsági médianap központi tematikája 2016-ban a médiaértés, a tudatos médiahasználat. Nem pusztán a médiainformációk befogadásával és feldolgozásával kívánunk foglalkozni, hanem az egész mediális folyamattal. Témánk lesz a médiumok és fejlődésük története, a 20. századi médiafordulatok, ezen belül is kiemelten a modern, a crossmédia, (transzmédia, polimédia, újmédia jelenség) – azoknak is a befogadóra tett hatása és eszközrendszere, hatásmechanizmusa.

Közösen keressük a választ arra, hogyan jutottunk el a barlangrajzoktól a virtuális szkennerig, hogyan látja a mai médiát és az online kommunikáció térnyerését a néprajzkutató, és azt is megtudjuk, hogy jut el valaki vloggerként az Eurovíziós Dalfesztiválra. A program keretében fiatal vloggereket és bloggereket is vendégül látunk, akik mesélnek az online videózásról és írásról, sőt, a résztvevők egy közönségtalálkozó keretében személyesen is feltehetik kérdéseiket. A napot a diáktudósítók workshopjával zárjuk. Kíváncsi vagy, milyen a jó diáktudósító, aki nem retten meg a kihívásoktól? Nem csak írásban, de képben és hangban is az élmezőnyhöz szeretnél tartozni? Ne hagyd ki médiatalálkozónk utolsó programelemét, melynek keretében a DUE nyári médiatáborának csoportvezetői tartanak foglalkozást a fiatal diákmédiásoknak.

A 15. DUE Médiatalálkozón interaktív előadást tart:
Dr. Bódi Zoltán nyelvész, internetkutató – A barlangrajzoktól a virtuális szkennerig. Az olvasásmódok sokfélesége a 21. századi média világában
Dr. Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár – Lógok a neten, avagy az online kommunikáció térnyerése. Napjaink médiája a néprajzkutató szemével
Papp Máté vlogger, a DUE Médiatábor videós csoportjának vezetője – A zsebtévék kora, avagy online minden jobb?

A 15. DUE Médiatalálkozó vendégei:
Csecse Attila vlogger
Viszkok Fruzsina blogger, vlogger
Zachár Panni blogger

Időpont: 2016. október 21. péntek, 15:00–18:30
Helyszín: Budapesti Metropolitan Egyetem főépület I. emelet (1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1–9.)

Regisztráció: due@due.hu

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció nélkül a részvétel díja 1000 Ft, mely a helyszínen fizetendő. A jelentkezéseket érkezési sorrendben dolgozzuk fel és igazoljuk vissza.

Csatlakozz a programhoz a Facebookon is!

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság