Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Két óra alatt a Föld körül

Lehetséges? A DUE-val igen! Október 7-én a Fővárosi Állat- és Növénykertben jártunk, ahol Hanga Zoltán szóvivő vezette körbe csapatunkat.

Még a hűvös, október eleji időjárás sem tántorította el a DUE Kulissza Gerilla Brigád csapatát attól, hogy két óra alatt körüljárja a Földet. A Fővárosi Állat- és Növénykertben rengeteg érdekességet láttunk és hallottunk. Hanga Zoltán, az idén 150 éves intézmény szóvivője vezette körbe a DUE lelkes kulisszakülönítményét.

Látogatásunk során megismertük az állatkert alapításának körülményeit, a legfontosabb épületeket és sok érdekes adattal is gazdagodtunk. Tudtad például, hogy a nagy tóban több száz ékszerteknős él, és hogy a két koalának, Vobarának és Nur-Nuru-Binnek Angliából repülővel hozzák hetente a friss eukaliptuszlevelet? Megfigyelhettük, hogyan készülnek a prérikutyák téli pihenőjükre, sétáltunk kenguruk között, láttunk wombatokat, orrmányos medvéket és még kígyót is simogattunk.

A leglátványosabb attrakciónak mégis a látogatás végekor kezdődő fókashow bizonyult, melynek során sok hasznos információt tudtunk meg az oroszlánfókákról, akik lelkesen és ügyesen hajtották végre a rájuk bízott feladatokat.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság