Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

5 tuti tipp, hogy könnyebben tanulj törit

Ha úgy érzed, a törit nem neked találták ki, mi segítünk, hogy ez változzon. Néhány tuti tippet kell csak megfogadnod, és máris könnyebben megy a tanulás. És persze egy iPhone 7-et is nyerhetsz!

1.    Mindig figyelj az órán! Te is találkoztál már azzal, amikor valamit számon kérnek tőled, de sejtelmed sincs a válaszról. Ilyenkor ügyes diák mit mond? „Nincs is benne a tankönyvben!”. Bizony, sok fontos információ hangzik el az órán, olyanok is, amik esetleg nincsenek benne a tankönyvben.

2.    Jegyzetelj! Akármilyen vicces képet is találtál az Instagramon az osztálytársadról, ne a beégetős kommentet fogalmazd! Hidd el, hogyha leírod, amit a tanár előad az órán, sokkal könnyebben megjegyzed majd!

3.    Posztolj! Na persze ne a Facebookra. Mert attól, hogy kiírod, hogy „Már megint tanuloooook!!!! :’(” és így mások azt hiszik, hogy tanulsz, te még nem tanulsz! Elő a kis színes post-it tömbökkel és indulhat a ragasztgatás. Írj fel pár fontos infót, pl. évszámokat, neveket, fogalmakat, és ragaszd ki az íróasztalod fölé, a sminkasztalra, a fürdőszobai tükörre, vagy a hűtőre. Olyan helyet válassz, ahol sokszor megfordulsz egy nap!

4.    Használd a térképet! Nem, attól, hogy megnézed a Google Maps-en, hogy hogyan jutsz el a hétvégi buli helyszínére, még nem tudod, hol van Nándorfehérvár és mi történt ott! Az atlasz mindig joker, hiszen pl. az érettségin is használhatod majd. Sokkal könnyebb megérteni az események közötti összefüggéseket, ha tudod, hova helyezd el őket.

5.    Mindig teszteld a tudásod! Erre van egy nagyon tuti tipp: töltsd ki a Nagy Diák ’56-os Tesztet! Ebben az a nagyszerű, hogy nemcsak tesztelheted a tudásod, de még új ismereteket is szerezhetsz. Először látogass el a www.56kerdes.hu weboldalra. Miután válaszoltál az 1956-os eseményekkel kapcsolatban, 56 kérdésre rögtön látod, hogy mit rontottál el és mik voltak a helyes válaszok. Mivel az online teszt egy háromfordulós vetélkedősorozat első állomása, ha elég ügyes vagy, egészen a döntőig menetelhetsz. Ott pedig sok értékes nyeremény mellett a legügyesebb egy iPhone 7-et nyer!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság