Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Keresd a legforróbb pontot!

2010. január 20-án délelőtt Szilágyi Árpád, a Magyar Rádió Net-Idők című műsorának szerkesztője „Az igazi civil média: az internet” címmel tartott előadást a Barabás Villában a DUE Civil Kommunikációs Akadémiáján.

Egy portál, olyan, mint egy pláza! – jelentette ki az előadó –, ha valamit szeretnénk benne megtalálni, többféleképpen kereshetjük: a plázában megkérdezhetjük az információs pultnál – ez a kereső. Vagy megnézzük a térképet – ez a menüsor. Vagy körbejárunk, sétálgatunk a plázában – azaz kattintgatunk.

Hogyan nézzen ki egy civil szervezet weboldala? Mivel érdemes megtölteni? Mikor túl sok vagy kevés egy oldal? – mindezt megtudhattuk az előadásból, mint ahogyan azt is, hogy egy készülő weboldalnál figyelembe kell vennünk, hogy melyik a „legforróbb pont”. Készítsünk „hőtérképet” a figyelem szempontjából. Szemünk mindig a felső-középső részt veszi észre először. Ezt az értékes helyet nem szabad például „beköszönésre” pazarolnunk. Csak annyit írjunk, amennyi egy képernyőre ráfér, lejjebb már csak ritkán teker az olvasó – sorolta tanácsait az előadó.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság