Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

56 kérdés, 3 nyertes - véget ért a Nagy Diák '56-os Teszt

Szilvási Brigitta gépészmérnök-hallgató nyerte a DUE Médiahálózat 56 kérdés ’56-ról Nagy Diák ’56-os Tesztjét 2016. október 30-án. A második és harmadik helyen Linka Márton Károly és Fábián Erik végeztek.

Szilvási Brigitta gépészmérnök-hallgató nyerte a DUE Médiahálózat 56 kérdés ’56-ról Nagy Diák ’56-os Tesztjét. A háromfordulós vetélkedő 2016. augusztus 28-án indult az 56 napon át online kitölthető 56 kérdéses teszttel, és október 30-án ért véget a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartott döntővel. A második és harmadik helyen Linka Márton Károly és Fábián Erik végeztek.

 

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a középiskolás és főiskolás, egyetemista korosztálynak indított szórakoztató, ugyanakkor ismeretterjesztő vetélkedősorozatot a DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület. Több mint 8000 diák töltötte ki a Nagy Diák ’56-os Tesztet. Az egyedileg fejlesztett kvíz feladványaival a 14-24 éves korosztály tesztelhette történelmi, irodalmi, sport- és sajtótörténeti ismereteit az emlékév alkalmából. A vetélkedő zárultával a tudásunk továbbra is próbára tehető az 56kerdes.hu oldalon – persze már tét nélkül.

Az október 30-i középdöntőbe a legrövidebb idő alatt a legjobb eredményt elérő 560 diák kapott meghívást. A továbbjutó fiatalok október 30-án az 1956-os események egyik kiemelt helyszínén, a BME Központi épületének nagyelőadójában mérték össze a tudásukat. A középdöntőben a játékosoknak 25 kérdést kell megoldaniuk rövid idő alatt. A nap házigazdája Szabó Tamás műsorvezető volt, a versenyt kulturális programok kísérték. Fellépett Horányi Juli énekesnő, Bánki Beni slammer külön az alkalomra írt művét adta elő, ’56-hoz kapcsolódó verseket hallhattak, filmrészleteket, klipeket láthattak a játékosok, Baczoni Dorottya történész jóvoltából pedig rendhagyó, mini-történelemórát is tartottunk.

Az 56 kérdés ’56-ról – Nagy Diák ’56-os Teszt című vetélkedősorozat végén három helyezettet hirdettünk. Szilvási Brigitta gépészmérnök-hallgató nyerte a DUE Médiahálózat 56 kérdés ’56-ról Nagy Diák ’56-os Tesztjét, ő egy iPhone 7-tel, a második Linka Márton Károly és a harmadik Fábián Erik egy-egy Lenovo tablettel lettek gazdagabbak – a dicsőség mellett.

 

Az 56 kérdés '56-ról - Nagy Diák '56-os Teszt az 1956-os Emlékbizottság támogatásával valósult meg.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság