Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Civil találkozó a Sajtófesztiválon

A Sajtófesztivállal egy időben és helyszínen, 2010. május 14-én 10 órától a budapesti Millenáris Fogadóban rendezi meg a DUE a Civil Kommunikációs Akadémia zárókonferenciáját. A november óta tartó képzésen 49 civil szervezet vett részt.

Egyesületünk novemberben indította el azt az egri, budapesti és szántódi előadásokból és gyakorlati tréningekből álló ingyenes képzést, amelynek során a civil szervezetek munkatársai gyakorló újságíróktól, médiavezetőktől és marketing szakemberektől sajátították el a nyilvános megszólalás, a sajtószervezés és általában a kommunikáció alapjait.

A Civil Kommunikációs Akadémia programjain részt vett a Reménység Magjai Alapítvány, a Wekerlei Társaskör Egyesület, a Pontus Iuventae Alapítvány, a Bálint Gyula Alapítvány, a Magyar Madártani Egyesület börzsönyi csoportja, a Magadért Alapítvány, a Táborkert Alapítvány, a Minyata Egyesület, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, a Porta Speciosa Egyesület, a Széna Egyesület a Családokért, a Cseresznyevirág Alapítvány, az ELTE BTK Informatikai- és Könyvtártudományi Intézete, a Csillag Show-tánc Egyesület, az „Asszonyok a nemzeti egységért” Mozgalom, a Daganatos Gyermekekért és Családjukért Alapítvány, a Református Missziói Központ, a Magyar Védőnők Egyesülete, a Palánta Sorsfordító Alapítvány, az SOS Gyermekfalu, az Anyaoltalmazó Alapítvány, a Lelki Egészségvédő Alapítvány, a Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány, a Magyarországi Dúlák Egyesülete, a Társaság a Várandósság és Anyaság Megszenteléséért, a GAK Nonprofit Közhasznú Kft., a MERt szerkesztősége, a Sorsunk és Jövőnk Alapítvány, a Pszichodiák Alapítvány, az ELTE BTK Hetényi Élettér Alapítványa, az Oksi Alapítvány, a BME Egyetemi Zöld Kör, az Amnesty Hungary, a Magyar Egészségvédők Szövetsége, az ELTE IK HVSF, a Nagybajcs Polgáraiért és Környezetéért Alapítvány, a Magadért Alapítvány, az ISZKE, a Nagycsaládosok Csepeli Egyesülete, az EPK, a Magyar Origami Kör, a Porta Speciosa Egyesület, a BEN Egyesület, a Heves megyei vesebetegek Egyesülete, az Egri Barátnők a Jövőért Egyesület és a NextGeneration! Egyesület.

Az Egészségvédők Szövetségének elnöke, Magyar Csabáné így írt köszönőlevelében a képzésről:

„Nekem személy szerint több szempontból is hasznos volt: nemcsak a kommunikációval kapcsolatos ismeretek voltak értékesek, hanem a többi szervezet képviselőjével való ismerkedés lehetősége is. Több olyan problémára is kaptam választ, amikkel egy ideje nem boldogultam, és a beszélgetések révén előbbre lépés történhetett.”

A május 14-i záró konferenciára várjuk azoknak a civil szervezeteknek a jelentkezését, akik szívesen bemutatkoznának, és megosztanák a tapasztalataikat a többiekkel.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság