Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A média most a legérdekesebb

Idén is a DUE elnöke, Kecskés István lesz a médiatábor vezetője. A DUE Online-nak adott interjúban elmondta, hogy miért költözik új helyre a tábor, milyen kedvezmények járnak a korán jelentkezőknek, és mi motiválja őt, hogy húsz év után is nyári médiaképzést szervezzen a fiataloknak.

Fotó: Kecskeméti Dávid

 
- Az elmúlt két évben Egerben volt a tábor, most visszamegyünk a Balatonhoz, de nem Fenyvesre, hanem Szárszóra. Miért?
 
K. I.: Nagyon szerettem az egri helyszínt, és ezzel nem voltam egyedül. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki a Motel Botaxban segítette a munkánkat. Viszont kaptunk egy ajánlatot – attól a cégtől, amelyiké az egri szállásunk is –, ami jó feltételekkel lehetővé tette, hogy visszatérjünk a Balaton mellé. Az ország legjobb táborát a kedvenc magyarországi nyári helyszínre visszük egy külön medencés, de amúgy is vízközeli szállásra. Mi kell még?
 
- Napsütés! Egyébként A DUE most nagyon korán, már novemberben meghirdette a médiatábort. Ennek mi az oka, és mivel tudjátok rávenni a fiatalokat, hogy hónapokkal a tábor előtt jelentkezzenek?
 
K. I.: Ezzel is jutalmazzuk a hűséget. A tábor részvételi díja 89 ezer forint, de aki már legalább egyszer volt DUE-táborban, az kap 4.100 forint kedvezményt. Aki már most DUE-tag, vagy legkésőbb május 31-ig belép az egyesületbe, annak további 10 ezer forintot hagyunk a zsebedben. Továbbá adunk egy tavaszi kedvezményt is: ha március 31-ig befizetik a 15 ezer forintos előleget, akkor további 20 ezer forintot spórolhatnak meg. Tehát aki DUE-tag, már volt ebben a médiatáborban, és legkésőbb március 31-ig befizeti az előleget, annak csak 54.900 forintba az év legjobb tíz napja. Akik nyeremény táborbónnal rendelkeznek, nekik nem összevonható más kedvezménnyel a részvétel.
 
- A helyszín mellett lesznek más újdonságok is? Változik például a táborvezetőség összetétele és a program?
 
K. I.: A program minden évben változik egy kicsit. Jelentős átalakítások ezúttal nem várhatóak, de nyilván az a cél, hogy folyamatosan jobbá tegyük a rendezvényt. A táborvezetőség összetétele nemcsak rajtam múlik, hiszen a csoportvezetők életében is beállhatnak olyan változások, amelyek miatt nem tudnak részt venni az eseményen. Ez egyébként nekik fáj a legjobban. Azt se felejtsük el, hogy szinte mindenkinek van egy főállása, és még nem mindenki tudta elintézni a szabadságát.
 
- Kérlek, érvelj: miért jöjjön vissza valaki másodjára, harmadjára, negyedjére is a DUE-táborba?
 
K. I.: Szakmailag azért, mert mindig tudunk újat mondani. A média világa rohamosan változik, mindig van valami új, amiről beszélhetünk. Ha az emberi oldaláról akarom megközelíteni, akkor pedig azt kérem mindenkitől, aki, mondjuk, idén volt táborban, hogy az jusson eszébe, amit a búcsúzáskor érzett. Mindenki szeretne még egy olyan jó tíz napot, mint amilyen az idei, vagy a korábbi volt.
 
- Lassan húsz éve vezeted a DUE-t és egy-két év kihagyásával a tábort is. Miért csinálod, mi motivál még?
 
K. I.: Soha nem volt annyira érdekes a médiával foglalkozni, mint most. Nagyon sok mindenről lehet és kell beszélni. Kicsit konzervatívan látom az újságírói munkát, még akkor is, ha magam is váltottam a nyomtatott sajtóról az internetes médiára. Ugyanakkor számomra az újságírás alapelvei ugyanazok maradtak, ez nem azon múlik, hogy papíron, vagy monitoron olvassák az ember írását. Ezekről beszélni kell, el kell mondani minden fiatal újságírónak, hogy miért fontos a hitelesség és a tárgyilagosság. Emellett plusz motivációt jelent, hogy tavaly már a lányom is részt vett a táborban. Csodás látni, hogy elindult ugyanazon az úton, amin megyek előtte.
 
Herczeg Zsolt
 
A DUE XXXVII. Országos Kommunikációs és Média Szaktáborát 2017. július 7-16. között rendezzük meg Balatonszárszón. Ide kattintva minden megtudhatsz az előfoglalási kedvezményről, a szállásról és jelentkezhetsz is. Információkkal várunk a DUE Facebook-oldalán és az egyesület Facebook-csoportjában is.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság